Connect with us

NE PROPUSTITE

PROJEKAT PLAVA KNJIGA – druga sezona EKSKLUZIVNO na EPIC DRAMA kanalu od 19. marta!

Published

on

Hit serija kanala Epic Drama Projekat Plava knjiga, čiji je izvršni producent dobitnik nagrada Oskar i Zlatni globus Robert Zemekis (Forest Gamp, Povratak u budućnost, Kontakt), vraća se sa drugom sezonom koja će se premijerno prikazivati četvrtkom u 21.00h, od 19. marta

Pročitajte i EUROSONG 2020: TOP 10 NAJBOLJIH reagovanja na pesmu HASTA LA VISTA/HURRICANE!

U novije vreme NLO i srodni fenomeni privlače pažnju i intrigiraju publiku širom sveta, a druga sezona se vraća sa dramskim osvrtom na početke zavere o NLO, predstavljajući stvarne slučajeve koji su pokrenuli američku fascinaciju tom temom. Serija je zasnovana na stvarnim, strogo poverljivim, istragama neidentifikovanih letećih objekata (NLO) i srodnih fenomena, koje je Američko ratno vazduhoplovstvo sprovodilo od 1952. do 1969. godine. Inspiracija za svaku epizodu su dosijei stvarnih slučajeva, a teorije o NLO se mešaju sa autentičnim istorijskim događajima. U seriji se istražuju zloglasni slučajevi poput Rozvela i Oblasti 51 i daje retrospektiva bogate istorije fenomena NLO.

Glumačku postavu serije čine Ejden Gilen (Igra prestola, Birmingemska banda) i Majkl Malarki (Vampirski dnevnici) u ulogama dr Dž. Alena Hineka i kapetana Majkla Kvina, kao i Nil Makdonaf (Jeloustoun, Digitalni ugljenik) u ulozi generala Džejmsa Hardinga, Majkl Harni (Narandžasta je nova crna) u ulozi generala Hjua Valentajna, Lora Menel (Nadzirači, Čovek u visokom dvorcu) u ulozi Mimi Hinek i Ksenija Solo (Crni labud, Izgubljena devojka) u ulozi Suzi Miler

Pročitajte i MART – MESEC PREMIJERA NA HBO KANALIMA!

Serija Projekat Plava knjiga je inspirisana ličnim iskustvima dr Dž. Alena Hineka (Gilen), briljantnog fakultetskog profesora koga je Američko ratno vazduhoplovstvo angažovalo da vodi ovu tajnu operaciju (Projekat Plava knjiga). U okviru projekta je istraživano hiljade slučajeva, a više od 700 je do danas ostalo nerešeno. Dr Hinek i kapetan Majkl Kvin (Malarki) kreću u opasnu potragu za istinom i sve više se udubljuju u teme globalne zavere, dotičući se i načina na koje su NLO uticali na evoluciju američke vojne prakse i nostalgije pedesetih godina dvadesetog veka.

Pročitajte i HIT! AMAZON otkupio SENKE NAD BALKANOM! Bjelogrlićeva serija OSVAJA SVET!

Ova serija od 10 epizoda počinje specijalom od dve epizode u kojima je prikazan poznati slučaj NLO: u Rozvelu u Novom Meksiku, rančer tvrdi da je na svom imanju pronašao tajanstvenu olupinu za koju se smatra da predstavlja NLO. U nastavku ove efektne intrige, u trećoj epizodi je u fokusu zloglasna Oblast 51, područje u Nevadi kojim upravlja država i za koje odavno kruže glasine da predstavlja magnet za paranormalne događaje i aktivnosti u vezi sa NLO. U ostalim epizodama Hinek i Kvin sve dublje zalaze u tajne i zavere 50-ih, kroz priče o znamenitom ranču Skinvoker (imanju površine 20 ari koje važi za poprište brojnih paranormalnih događaja i događaja inspirisanih NLO), misterioznom susretu Keli–Hopkinsvil (kada je seoska porodica iz Kentakija tvrdila da su je posetili vanzemaljci), zloglasnim eksperimentima Cije sa kontrolom uma, a u jednoj epizodi pratimo Hineka u ulozi stručnog konsultanta za film Bliski susreti treće vrste.  

Projekat Plava knjiga, 2. sezona, premijerno se prikazuje EKSKLUZIVNO na kanalu Epic Drama u četvrtak 19. marta u 21h.

Foto VIASAT

Advertisement