Connect with us

TV

SVE što znamo o spinof serijalu GOSPODAR PRSTENOVA! A hoće li biti Legolasa?

Published

on

Iako smo od trenutka kada je zvanično završena filmska saga o Gospodaru prstenova bili spremni da se istog trenutka vratimo u magični svet Srednje zemlje, ipak smo morali da sačekamo koju godinu da bi nam striming servis Amazon ostvario te snove. Tako nas, kao što je već poznato, uskoro očekuje premijera Gospodar prstenova serije o kojoj nema toliko informacija, pa smo odlučili da na jednom mestu sakupimo sve što o njoj znamo.

Kada će biti premijera serije Gospodar prstenova?

Ako sve bude išlo po planu, a trenutno ide, premijera nas očekuje 2021. godine. Za spinof nikada nije kasno, pa nam neće biti problem da sačekamo još koji mesec da se svaki od pola milijarde uloženih dolara isplati valjano.

Kao što znamo, serija je osmišljena kao prequel iliti uvertira u radnju iz originalne priče, i biće smeštena u drugo doba Srednje zemlje, što znači da su velike šanse da će se priča baviti usponom i padom Saurona. Koliko je do sada poznato, prva sezona će imati osam epizoda, a koliko će svaka trajati – još se ne zna.

Serija je već dobila zeleno svetlo za drugu sezonu, iako je i prva trenutno do leta na pauzi. Lokacija na kojoj se snima je Novi Zeland što obećava sjajne kadrove, budući da su se i filmovi snimali na ovim rajskim ostrvima.

Ko glumi u Gospodar prstenova spinofu?

Kada je reč o glumcima, ono što je poznato je da že glumačku postavu predvoditi Robert Aramayo, zvezda Igre prestola koji je igrao mladog Neda Starka u popularnom HBO serijalu. Što se ostalih glumaca tiče potvrđeni su Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath i Markella Kavenagh. Tome bi još možda trebalo dodati Maxima Baldryija, ali se za nijednog od pomenutih glumaca ne zna koje će im uloge pripasti. Ko će biti vilenjak, patuljak, hobit, a ko čovek – pitamo se sad. Definitivno je sigurno, a to je potvrdio i glumac Orlando Blum da se Legolas neće pojaviti u spinofu. Ali zato Galadriel hoće.

Prve dve epizode već imaju reditelja i to je Juan Antonio (J.A.) Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom), koji je izrazio veliko zadovoljstvo time što mu je ukazana prilika da, kako je rekao – režira jednu od najvećih epskih legendi svih vremena.

Peter Jackson, potvrđeno je još jednom na velikoj konferenciji za štampu u Francuskoj, neće imati veze sa serijalom.

Foto PROMO

Advertisement