Connect with us

Domaće serije

Posle SENKI i UBICA još jedna srpska serija stiže na AMAZON! Evo i KOJA!

Još jedna domaća serija ide u svet

Published

on

Miris kiše na balkanu

Posle serija „Senke nad Balkanom“ i „Ubice mog oca“ još jedna srpska serija dospela je na jednu od najpoznatijih svetskih striming platformi, čuveni Amazon prime video. Iako bi mnogi očekivali da je reč o još jednoj mističnoj istorijskoj drami ili trileru, ovog puta reč je o melodrami „Miris kiše na Balkanu„.

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija snimljena prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Priča prati sudbinu porodice sefardskih Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri-Buku, Riki, Blanki, Ninu i Klaru i sina Isaka.

Sarajevo, 1914. godine. Nekoliko dana pred dolazak prestolonaslednika Franca Ferdinanda , Estera pripoveda Blanki o dolasku Jevreja-sefarda na Balkan. Riki je otišla do dućana da kupi so za jelo, ali se zaigrala ispred prozora baletske škole. Buku muče ljubavni jadi. Zaljubljena je u Davida, vlasnika antikvarnice.

U Davidovoj antikvarnici stalno obitava Danijel, mladić kojem se Buka veoma dopada. David ubeđuje Buku da je za nju bolje da se uda za Danijela. Buka u suzama odlazi kod sestara Klare i Nine. Nina je vlasnica prodavnice šešira u koju redovno dolazi gospođa Ninković, jedna od najvećih sarajevskih tračara. Porodica Salom se okuplja na ručku. Svi, osim zaigrane Riki.

Nakon ručka u posetu dolazi stara Nona Salom sa svoje dve sestre. Buka pristaje da pozove Danijela da dođe u njihovu kuću na večeru. Na večeri je Danijel i zaprosi i ona pristane da se uda za njega. Ipak, kasnije uplakana priznaje majci da ne voli Danijela.

Narednog jutra, Danijel dolazi po Buku da je vodi na doček prestolonaslednika. I ostale sestre, uzbuđene, spremaju se za tu veliku svetkovinu.

U glavnim ulogama: Ljiljana Blagojević, Predrag Ejdus, Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Tamara Dragičević, Marija Vicković, Kalina Kovačević, Stefan Buzurović Tanasije Uzunović, Jelisaveta Sablić, Milan Vasić, Dragan Petrović… i drugi.

Urednik serije Marko Novaković, scenarista Đorđe Milosavljević, reditelj Ljubiša Samardžić

Serija je snimljena u produkciji RTS-a i producentske kuće „Sinema dizajn“.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Film i TV

Advertisement