Connect with us

Top Story

HIT! AMAZON otkupio SENKE NAD BALKANOM! Bjelogrlićeva serija OSVAJA SVET!

Published

on

Vest dana kada je reč o domaćem serijskom programu jeste da je seriju Senke nad Balkanom u svoju ponudu uvrstio jedan od najvećih svetskih striming servisa – Amazon prime. Ovo je prva srpska serija koja je otkupljena od nekog stranog striming servisa, a na Amazonu je omogućeno gledanje prve sezone, odnosno deset epizoda Senki nad Balkanom.

Serija Dragana Bjelogrlića na popularnom striming servisu nosi naslov “Black sun”, a u opisu stoji: “Visoka politika, lokalni interesi, novac i kriminal spajaju se zajedno u ovom trileru smeštenom u turbulentnoj Evropi kasnih 1930-ih godina”.

Pročitajte i Čime nas je OPČINILA serija IGRA SUDBINE? Teško je ne voleti – ADU KANAČKI!

Ovo je svakako važan događaj, ne samo za nas koji smo radili „Senke„, već i za srpskukinematografiju i televiziju, jer je ovo prvi put da jedna srpska serija bude dostupna celom svetskom auditorijumu. Pregovori su trajali skoro dve godine i uspeli smo da jedna tako značajna platforma, koja sustiže NETFLIX, uvrsti usvoj sadržaj i „Senke nad Balkanom„.

Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i Rusiji, „Senke“ će moći da gleda ceo svet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona“, izjavio je reditelj i kreator „Senki nad BalkanomDragan Bjelogrlić.

– Ogroman rad, znanje i energija uloženi u ovaj projekat isplatili su se. Još je rano da govorimo o nastavku, ali uzevši u obzir ovoliko interesovanje i pozitivne reakcije ne samo publike, već i stručne javnosti, svakako je otvorena mogućnost da kreativni tim i ja razmišljamo o trećoj sezoni, rekao je on.

Pročitajte i Za najgledaniji argentinski film “Veličanstveni gubitnici” traži se karta više!

Serija zbog autorskih prava nije dostupna korisnicima Amazon prime-a u Srbiji, već je namenjena isključivo globalnom tržištu.

Foto Amazon

Advertisement