Connect with us

TV

TUGA Preminuo DESIMIR STANOJEVIĆ – Vukašin Golubović iz serije SREĆNI LJUDI

Published

on

Odlazak još jednog velikana srpskog glumišta obeležiće mart 2020. godine. Ovog puta reč je o jednom od omiljenih TV lica devedesetih godina prošlog veka, glumcu Desimiru Stanojeviću kog će milioni gledalaca širom Balkana pamtiti po roli Vukašina Golubovića iz serije „Srećni ljudi“.

Desimir Stanojević (69) preminuo je 10. marta u svom stanu, a tužnu vest potvrdio je njegov prijatelj, producent Oliver Paunović.

Desimir je rođen u Nišu, 7. oktobra 1950. godine

Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu.

Pročitajte i MILOŠ BIKOVIĆ o filmu HOTEL BEOGRAD: Doveli smo NAJSKUPLJU rusku TV i filmsku franšizu u SRBIJU! Nema budžeta za takvu REKLAMU!

Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, „Violinista na krovu“. Takođe je zaslužan za postavljanje mjuzikla „Cigani lete u nebo“ u Niškom „Narodnom pozorištu“ (u njegovoj režiji).

Lik Vukašina Golubovića, snalažljivog i snažnog čoveka, suočenog sa problemom nezaposlenosti i besparice, dočarao je maestralno, ali posle “Srećnih ljudi” retko smo ga gledali na malim ekranima.

– Insistirao sam da Vukašinu dodamo južnjački karakter – duhovitost, pravednost i borbenost. Vule je oličenje svega što sam privatno bio u tom trenutku. Ne znam kakvo bi vreme donelo današnjeg Vukašina Golubovića i s kojim bi se problemima susretao. Sa tadašnjim se izborio, a ne znam kako bi prošao danas – poručio je svojevremeno Stanojević u intervjuu za Novosti.

Foto RTS

Continue Reading
Advertisement