Connect with us

TV

DRAGAN BJELOGRLIĆ: Uloga TAJKUNA je pisana za mene!

Published

on

Od 16. marta na male ekrane konačno stiže dugo očekivana nova domaća serija Tajkun koja će se emitovati svakog ponedeljka od 20.00 na RTS 1. Kroz 10 epizoda gledaoci će moći da prate dramatičan život moćnog čoveka na vrhuncu karijere, kada i država i neprijatelji prete da unište njegovo poslovno carstvo.

Pročitajte i Sve o II sezoni srpske “Igre prestola”: ODUŠEVIĆE VAS nove priče serije “SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA”!

Tajkun je triler sa kriminalističkim zapletom u kom dominiraju elementi porodične drame. U centru priče je Vladan, koji je u javnosti omražen zbog bogatstva stečenog na sumnjiv način, tokom devedesetih godina prošlog veka. Godinama je iz senke upravljao svojom moćnom kompanijom, ali se sve menja kada biva primoran da izađe na medijsku svetlost. On postaje progonjen čovek, prisiljen na drastične mere radi očuvanja sebe, svoje kompanije i porodice. Pored javnih i tajnih neprijatelja, Vladan je sukobljen i sa onima koji bi trebalo da mu budu najbliži. Njegov sin i budući naslednik bogatstva Bojan (Vuk Jovanović), i ostatak porodice i najbližih saradnika imaju svoje javne i tajne želje i planove, a na prividnom okupu održava ih samo Vladanovo bogatstvo koje svi žele da prisvoje. Kako biti korak ispred neprijatelja čije je lice skriveno? Kako razlikovati lojalnost od izdaje u trenutku kada prošlost traži svoj danak?

Pročitajte i INTERVJU Tamara Šustić (PREŽIVETI BEOGRAD): LJUBAVNE muke su TEŽE od STUDENTSKIH!

Pisac kada piše neku ulogu unapred zamišlja glumca koji bi mogao da se pojavi u toj roli. Ova serija i lik Vladana pisani su za mene. S jedne strane to je za mene velika privilegija, ali ona nosi i ogromnu profesionalnu odgovornost. Potrebno je imati ozbiljan glumački pristup, i razumeti kakva je to osoba koju glumite. Treba shvatiti da je on jednostavan čovek koji pokušava da dođe do ljubavi, do mira i porodične, kao i životne topline. Do svega onoga što je izgubio grabeći ka moći i gradeći svoju imperiju – poručuje Dragan Bjelogrlić, govoreći o seriji koja nas očekuje već ovog ponedeljka.

Pročitajte i HIT! Rasel Krou: Šest sati su me šminkali da bih postao Rodžer Ejls. Pogledajte proces transformacije u 12 minuta!

 „Tajkun“ je okupio vrhunsku ekipu kreativaca iz Srbije i regiona. Uz Dragana Bjelogrlića, u glumačkoj postavi nalaze se Bane TrifunovićMarko BaćovićHana Selimović, kao i mlade glumačke nade Vuk JovanovićNeven BujićVanja Nenadić i Miloš Petrović Trojpec. Uz  Tihanu Lazović, tu su još dve gostujuće regionalne zvezde: Janko Volarić Popović i Toni Mihajlovski. Publici će biti posebno zanimljivo da u jednoj od epizodnih uloga vidi legendarnu pevačicu Bebi Dol.

Autor scenarija je Đorđe Milosavljević, reditelj Miroslav Terzić, a u centru priče je život tajkuna koga tumači Dragan Bjelogrlić.

Foto Promo

Advertisement