Connect with us

TV

INTERVJU Nina Nešković za FILMITV: Sa “Devojkama” završavam dan

Published

on

Mladu glumicu Ninu Nešković (28) upoznali smo pre tačno 10 godina kao Laru u seriji za mlade “Priđi bliže”, koja je bila pravi rasadnik glumačkih nada. Sa Ninom su tada, između ostalih, pred TV kamerama debitovali Anja Mit, Dragana Mićalović i Stefan Radonjić. A onda je naprasno nestala s malog ekrana. Skoro osam godina je marljivo učila glumu i spremala se za veliki povratak, koji se dogodio u popularnoj porodičnoj seriji “Sinđelići”, gde smo je gledali u ulozi Elene Rogić. Zatim su usledile zapažene role u TV projektima “Komšije”, “Urgentni centar” i “Jutro će promeniti sve”, kao i u krimi-drami “Državni službenik”. Ulogom devojke lakog morala, Maje, oduševila nas je glumačkim umećem i dokazala da je spremna za prvu glavnu ulogu, koja je nedugo potom usledila u hit seriji “Preživeti Beograd”. Već pola godine pratimo je, subotom u 22.00 na TV Pink, kao šumadinku Ružicu, kojom je stekla veliku popularnost i obožavace. Za portal filmitv.rs, Nina Nešković priča o projektu produkcijske kuće “Kontrast studios”, srpskoj prestonici, najvećim izazovima, jutarnjoj rutini i omiljenim serijama uz koje završava dan.

Da li se Beograd preživljava ili živi?

– Nezahvalno je govoriti iz ugla nekog kome je u startu bilo olakšano. Sama činjenica da sam rođena i odrasla u Beogradu nosi sa sobom mnogobrojne prednosti. Tek kroz sve situacije i probleme sa kojima su se susrele naše junakinje u seriji “Preživeti Beograd”, shvatila sam koliko ume da bude nepredvidivo, teško i zavodljivo, u najgorem smislu reči. Ipak, kao i za sve u životu, stvar je samo našeg izbora.

Nina Nešković u seriji „Preživeti Beograd“ (subotom u 22.00 na TV Pink)

Po čemu se serija “Preživeti Beograd” razlikuje od prethodnih u kojima ste glumili, i da li ste, možda, prepoznali svoj grad u njoj?

– Ovo je svakako važna, generacijska serija. Srećna sam kad se gledaoci prepoznaju u situacijama i likovima. To znači da smo uradili pravu stvar. Bilo je ovo kreativno i inspirativno iskustvo. Atmosfera na setu i ceo tim su tome doprineli. Zaista je bilo uživanje raditi u ekipi produkcije “Kontrast studios”.

Ako bih išta morala da izdvojim kao najteži izazov tokom snimanja serije “Preživeti Beograd”, onda bi to svakako bio šumadijski dijalekat sa kojim privatno nemam dodirnih tačaka

Na koji način započinjete svoj dan u Beogradu?

– Kada nemam rano ujutru snimanje, volim da započnem dan treningom. Posle toga je sve lepše i poletnije.

Koliko vas je gluma promenila u odnosu na devojku sa prve godine studija? I da li je to promena na bolje ili na gore?

– Gluma je način mišljenja. Naravno da nas godine i iskustvo čine zrelijim, ali sigurna sam da je i gluma od mene napravila boljeg čoveka.

PROČITAJTE JOŠ: TOP 6 SJAJNIH DOMAĆIH SERIJA kojima je POTVRĐENA DRUGA SEZONA!

Jeste li zadovoljni pravcem u kojem se razvija vaša karijera, i da li su došli neki bolji dani za glumački poziv?

– Vodim se time da uloge biraju nas glumice i da uvek dolaze baš kada smo spremni za njih. Srećna sam što imam priliku da tumačim različite karaktere.

Nina Nešković i Milan Marić u seriji „Državni službenik“ (prva sezona)

Postoji li serija kojom završavate dan?

– Trenutno je to serija “Devojke”(Girls, HBO). Priča je, takođe, bazirana na četiri najbolje drugarice i inspiriše me, jer je toku snimanje druge sezone serije “Preživeti Beograd” (trenutno na pauzi zbog korna virusa, prim.aut). Inače, serija koju apsolutno obožavam i koju bih uvek mogla da gledam je “Fleabag”.

Foto Promo

Advertisement