Connect with us

Top Story

Milan Marić: U izolaciji gledam filmove, čitam knjige i čekam drugu sezonu DRŽAVNOG SLUŽBENIKA!

Published

on

Mladog, a već veoma uspešnog glumca Milana Marića, već bismo mogli opisati kao jednu od najvećih zvezda domaće TV i pozorišne scene, a upečatljivom rolom u ruskom filmu Dovlatov potvrdio se i kao jedam od vodećih domaćih filmskih glumaca. Kada je reč o serijama gledali smo kako suvereno vlada likovima u serijama Jutro će promeniti sve, Pet, Besa, Žmurke i Državni službenik. Na pozorišnim daskama maestralan je u predstavama Lorencačo i Ko se boji Virdžinije Vulf.

Drugu sezonu serije Državni službenik, tu nema tajni, svi iščekujemo sa velikim uzbuđenjem, ali kao i većini glumaca, i Mariću je profesionalne planove omela pandemija korona virusa. Kako otkriva, dane u izolaciji provodi u stalnom planiranju, jer mu je veoma bitno da nema osećaj izgubljenog vremena.

– Srećom, ima toliko filmova i serija koje nisam uspeo da pogledam, a želeo sam, veliki broj knjiga me već dugo čekaju, tako da ovu neplaniranu pauzu koristim da nadoknadim sve ono što nisam uspeo da uradim u prethodnom periodu – poručuje glumac, čiji je najveći deo vremena do nedavno bio ispunjen snimanjem serija. Kada je reč o ekspanziji TV programa i sve kvalitetnijih serijala, Marić kaže da je njemu najvažnije da se u kvantitetu serija ne izgubi kvalitet.

– Što se Srbije tiče, meni je najbitnije da vidim šta će ovaj broj serija doneti i da li će i kakav trag ostaviti na našu kinematografiju. Ne bih voleo da se ispostavi da je to samo bio trenutak i da je kvantitet opet pobedio kvalitet. O tome ćemo moći da pričamo tek kroz par godina. Voleo bih da se uspostavi neki kvalitetan sistem proizvodnje serija i filmova, da se ne radi dan za noć i da se idejno ne zavrtimo u neki od žanrova kao hrčak u točku. Videćemo – zaključuje zvezda Državnog službenika, priželjkujući da se njegova karijera nastavi u onom pravcu u kojoj je i do sada išla, a to podrazumeva uspešno žongliranje između snimanja i pozorišta.

– Važno je da jedno ne utiče na drugo, da ni jedno ne trpi zbog ovog drugog.

Foto Promo

Advertisement