Connect with us

TV

JUŽNI VETAR epizoda 13 – šta čeka Maraša i Stupara? Jedan gazi REČ, a drugom se sprema… Ali to nije SVE!

Published

on

Pretposlednja epizoda serije „Južni vetar“ kako saznajemo donosi nam mnogo preokreta, i to za neke od vodećih likova. Kako smo odranije znali Maraš je prinuđen da se vrati u svet kriminala, a evo i zašto.

Gledaoci su prošle nedelje imali priliku da vide dramatičan obrt u životima njihovih omiljenih junaka. Prema zvaničnim podacima, više od milion ljudi je pratilo šta se dešava u životu Petra Maraša u seriji, a kako piše „Blic“, u nedeljnoj epizodi tek sledi obrt jer će Biković prekršiti odluku koju je doneo pre nekoliko nedelja.

Petar Maraš bio je odlučan da izađe iz kriminalnih voda i da se posveti legalnim poslovima, kao i odgajanju sina Luke. Nakon što je ispod Carevog automobila postavljen eksploziv koji je njegovu suprugu usmrtio, Petar u dogovoru sa Dragoslavom preuzima vođenje kriminalnog klana, dok se stariji vođa povlači iz čitave priče. Glavna osoba za saradnju sa crnogorskim klanom, odnosno Vasilijem Đurašinovićem Vajom i Bugarskim biće Petar. Nedavna saobraćajna nezgoda sa sinom Lukom naterala ga je da bude dodatno oprezan, te u momentima dok se vodi borba za život sina, on mora da preuzme vođenje bande. Sofija i on se zbog njegove odluke svađaju, što u seriji dodatno kulminira njihovim emotivnim problemima – objašnjava izvor blizak produkciji.

Ovo će biti i za Miloša Timotijevića jedna od možda najteže snimljenih epizoda jer njegov lik Stupar trpi brutalno nasilje.

– Zbog toga što je Stupar izdao vođu bugarskog klana Dimitra, on odlučuje da se osveti inspektoru. U kasnim večernjim satima sa svojom grupom organizuje kidnapovanje Stupara koji kao da je predosetio da će do toga doći, jer je u prethodnoj epizodi rekao da se plaši da napusti policijsku stanicu. Nekoliko momaka odvode inspektora na jedno brdo iznad Beograda, gde mu lično vođa Bugara zadaje ozbiljne povrede i brutalno ga prebija. U policiji zbog toga prave čitavu dramu, jer ne znaju gde im je nestao kolega – ističe izvor koji je do detalja upoznat u tok čitave serije.

Komentarišući brutalne scene koje će gledaoci imati prilike da vide u nedelju uveče Timotijević je istakao da je na ovakvim scenama uvek zahtevno raditi.

– Sa jedne strane moraš da uđeš u taj trenutak i da konstruišeš to u glavi da bi mogao da predstaviš onako kako treba. Sa druge strane, kostim, šminka i dobre kolege, ako ih imate, a ja sam imao, pomažu vam mnogo. Naravno, tu je scenario i režija koji su osnova svega kada je lik u pitanju.

Na pitanje da li su ovo bile najteže scene koje je do sada snimio u seriji i filmu, kaže:

– Najteže su one kada maltretiranje dolazi od drugih.

Foto Promo

Advertisement