Connect with us

TV

TRI nove TELEVIZIJE na domaćem TV nebu – K1, Kazbuka i TV Doktor!

Published

on

Čak tri nove televizije „zasijale“ su na domaćem medijskom nebu uprkos epidemiji virusa korona. Emitovanje K1, TV Doktor i Kazbuke počelo je 23. marta na „Telekomovim“ platformama, a od 1. aprila i na „Orionu„.

– Imali smo sreću jer smo veliki deo programa snimili krajem prošle i u prva dva meseca 2020. godine, tako da smo ušli spremni u emitovanje. Nedostaje samo dnevni program, koji je bio uveliko planiran i čiji je plasman trenutno odložen jer smo zaustavili celokupno snimanje – kaže za „TV novosti“ Manja Grčić, direktorka i suvlasnica kompanije Minacord Media u čijem vlasništvu su sve tri televizije.

– Program i informacije koje plasiramo na TV Doktor prilagodili smo trenutnim okolnostima, tako da ovde možete naći sve najbitnije vesti i preporuke o virusu korona, ali i zdravlju uopšte. Takođe, gledaoci su sada više nego ikada pre u svojim domovima, a pored ozbiljnih informacija, potrebni su im i predah i malo zabave koje im pružamo na televizijama K1 i Kazbuka.

Iza sve tri televizije, posvećene zdravlju, muzici i deci, stoji dobro poznato ime – muzičar Željko Joksimović, koji se sa Manjom Grčić pre skoro godinu dana otisnuo u medijske vode.

– Muzika, zdravlje i deca bili su Željkov izbor u trenutku kada je došao na ideju da razvije svoje televizije. Mislim da je ta odluka dobra, najpre iz razloga što su to tri veoma bitna elementa života svakog od nas. Željko je vizionar, perfekcionista, i kao takav me uvek podstiče da idem korak dalje – ističe Grčićeva. – Dok smo, na primer, sastavljali program za dečju televiziju, vodili smo se formatima na kojima smo mi odrasli i time šta bismo voleli da naša deca gledaju. Kada smo dobili odgovore na ta pitanja, nastao je i sam program. Urednik Kazbuke Goran Jovanović, koji je, između ostalog, bio i scenarista „Malog dnevnika„, ima poseban način rada sa decom i od njih uspeva da izvuče magiju.

Kako objašnjava Grčićeva, Kazbuka se, za razliku od ostalih dečjih televizija, zasniva na edukaciji i zabavi, a okosnica programske šeme nisu crtani filmovi.

– Izdvojila bih „Mozgaliće„, kviz koji se emituje svakog dana i koji vodi naš poznati glumac Saša Joksimović. Kviz je edukativan, ali i zabavan i zaista predstavlja nešto što više ne postoji na našim televizijama. Na Kazbuci redovno emitujemo i blokbaster animirane i klasične dečje filmove.

Sadržaj sve tri televizije, podvlači Grčićeva, najvećim delom su sami producirali.

– Televizija K1, koja kombinuje zabavni sadržaj i visokokvalitetnu muzičku produkciju, nudi šou-programe, muzičke emisije, filmove o muzici… U programskoj šemi su, između ostalih, emisije „Coke Studio“, „Šta sam tebi & ko sam sebi“ i „JO-JO na točkovima“. Sve tri su različite, kako jedna u odnosu na drugu, tako i u odnosu na tržišnu ponudu. Coke Studio je licencni format koji promoviše muziku i umetnike, a po kvalitetu se izdvaja i produkciono i vizuelno i muzički.

Emisija „JO-JO na točkovima“ privukla je pažnju pre nego što je televizija K1 počela da je emituje, jer u njoj po Srbiji putuju pevačica Sara Jovanović i blogerka Dunja Jovanić.

– Sara i Dunja su veoma uspešne mlade žene, ali su ostale da stoje čvrsto nogama na zemlji. One su autentične, iskrene i spremne da daju sve od sebe. Mislim da će gledaoci biti oduševljeni načinom na koji je njihov vlog transformisan u televizijsku formu – kaže Manja Grčić.

Od emisija iz sopstvene produkcije sa kanala TV Doktor, Grčićeva izdvaja „Zdravlje na prvom mestu“, koju priprema i vodi Drago Jovanović, koji je i urednik cele televizije o zdravlju.

– Njegova emisija bavi se zdravstvenim i društvenim temama o kojima se ne razgovara često. Jovanović probleme objašnjava na veoma zanimljiv način kako bi nam ih približio. Osim toga, na TV Doktor emitujemo, pored „Dr Oza“, svetski nagrađivani serijal Embarassing Bodies, koji destigmatizuje česte probleme koje ljudi imaju sa svojim zdravljem, ali o kojima ne žele da razgovaraju jer osećaju da će ih društvo zbog toga osuditi. Dugo i pažljivo smo birali celokupan licencirani program, koji se premijerno emituje u Srbiji. Pored šou-programa Elen Dedženeris, na K1 svako veče u 23 časa ide Late Late Show sa Džejmsom Kordenom. Na istom kanalu puštamo i filmove sa muzičkom tematikom, kao što su „La la lend“, ili ostvarenja o životu muzičara poput Ejmi Vajnhaus i Erika Kleptona. Verujem da će u narednom periodu biti novih projekata koji će se ticati i nekih drugačijih tema – zaključuje Manja Grčić.

REGIONALNA PUBLIKA

K1, TV Doktor i Kazbuka za sada su dostupne u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, za oko 900.000 domaćinstava. Minacord Media, prema rečima Manje Grčić, pregovora o širenju na nova tržišta kao što su Makedonija i Hrvatska, a u planu je i Slovenija.

Foto Promo

Advertisement