Connect with us

Preporuke

Film dana – petak, 1. maj: ZAISTA, NIKAD NISI BIO OVDE (RTS 2, 22.10)

Published

on

  • IMDb ocena: 6.8
  • Godina: 2017
  • Trajanje: 89 minuta
  • Žanr: krimi-drama, misterija
  • Original: You were never really here
  • Režija: Lin Remzi
  • Uloge: Hoakin Finiks, Ekatarina Samsonov, Alesandro Nivola

Korupcija, osveta i najmračniji unutrašnji demoni glavne su teme filma “Zaista, nikad nisi bio ovde” (RTS 2, 22.10), koji je pokupio nagrade za najbolji scenario i najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Kanu.

Hoakin Feniks se našao u ulozi traumatizovanog i emocionalno distanciranog ratnog veterana, i bivšeg FBI agenta, koji živi sa dementnom majkom, ujedno i njegovom jedinom vezom sa onim što bi se moglo nazvati normalnim životom. Kritičari su njegovu briljantnu izvedbu u ovom misterioznom trileru okarakterisali kao najbolju u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ: KRALJ – prva domaća serija koja se snima u DOBA KORONE! Pala prva klapa u BEOGRADU

Nakon rata i službe, Džo (Feniks) okrenuo se poslu plaćenika radi preživljavanja. Njegova specijalnost je spasavanje devojčica koje su postale belo roblje. Razlog njegove poslednje nasilne misije je Nina, ćerka njujorškog senatora, kidnapovana i smeštena da radi u bordelu na Menhetnu. Njegov zadatak je da je pronađe, dovede je kući i ubije svakog ko mu stane na put. Kada se posao otrgne kontroli, Džoove noćne more počinju da ga obuzimaju i zavera biva razotkrivena, što vodi do dve moguće opcije – njegove smrti ili njegovog buđenja.

Ovo ostvarenje označava povratak škotske rediteljke i scenaristkinje Lin Remzi, nakon višestruko nagrađivanog filma “Moramo da razgovaramo o Kevinu” iz 2011. godine. Rođena u Glazgovu, Remzijeva uživa reputaciju jednog od najoriginalnijih i najzanimljivijih autora koji rade na polju nezavisnog filma. Intenzivni triler “Zaista, nikad nisi bio ovde” upotpunjen je sjajnom muzikom, koju potpisuje Džoni Grinvud, gitarista grupe “Radiohead”.

Foto Promo

Advertisement