Connect with us

Preporuke

Emisija dana – subota, 2. maj: KVADRATURA KRUGA MOKRIN (RTS 1, 18.30)

Published

on

U današnjoj emisiji “Kvadratura kruga” (RTS 1, 18.30), autor Branko Stanković vodi nas u Mokrin. Mokrinčanima je zemlja odredila sudbinu i način života. Od nje žive i po njoj se mere sa drugima. 14.000 hektara plodne zemlje ima u Mokrinu i svaki hektar se obrađuje.

Zemlja u Mokrinu miriše na plodnost, a često i na naftu i gas, jer Mokrin je najveće nalazište gasa u Srbiji i selo sa najviše naftnih bušotina u našoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ: Nećete verovati s kim MILOŠ BIKOVIĆ slavi 1. MAJ! Malo je i KRZNENO, a vi pogodite ŠTA JE!

Mokrin se pročuo po dvema svetskim manifestacijama: Nadmetanju gusana i tucanju Uskršnjim jajima, ali mnogi ne znaju da je Mokrin jedino selo u Srbiji koje ima spomenik jajetu visok dva metra, spomenik knjizi, ali i Miki Antiću, rođenom u ovom selu koje mu već tri decenije priređuje “Dane Mike Antića”.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO Snima se LED 3: Nadja NIJE umrla. VRAĆA SE Aglaja Tarasova! (VIDEO)

Uz sve to Mokrin jedini ima “Kuću ideja” kroz koju su prošli monogi umetnici, pisci i arhitekte iz celog sveta. Mokrin je jedino selo u Srbiji koje ima poligon za sportsko takmičenje konjičkih zaprega, urađen prema svim međunarodnim standardima, ali i otvorene i zatvorene teniske terene koji su već iznedrili dva tenisera za koje se zna i u svetu.

– Mi nećemo ni kako mi hoćemo, a kamoli kako drugi hoće – kaže Bogdan Beloš, koji kao i drugi Mokrinčani živi u ušorenim kućama, ali ne podnosi ušorene glave i ušorene duše.

Foto RTS

Advertisement