Connect with us

TV

Kako da postanete producent – NAJVAŽNIJI ČOVEK SVAKOG UMETNIČKOG PROJEKTA

Published

on

Želite da napravite karijeru u umetnosti, ali da ne budete samo jedna od karika na tom putu, nego da budete svestrani i sposobni da upravljate jednim projektom od početka do kraja? Imate kreativnu crtu u sebi, ali ste podjednako uspešni i na polju organizacije ali i upravljanja?

Da biste ostvarili snove da svoju maštu izlažete na scenama, ekranima, platnima i u globalnim prostorima, nije dovoljno da budete samo umetnik. Potrebno je da budete i dobar planer, da poznajete veštine, znate da vladate odgovarajućim marketinškim veštinama, da ste sposoban pregovarač i komunikativna osoba.

Drugim rečima, vi želite da budete multimedijalni producent.

Dobar producent je svestrana ličnost

Savremeni producent je ujedno i multimedijalni kreativac, umetnik primenjenih talenata koji ume da stvara, projektuje, realizuje, organizuje, vodi, plasira i promoviše sopstveni ili bilo čiji projekat.

Morate biti svestrani, u sve upućeni, sposobni, da bi taj projekat na kraju bio uspešan. Dobrim producentom smatra se onaj ko tesno sarađuje sa umetnikom, omogućujući mu da ostvari svoje ciljeve. Iako rade sa pojedincima i njihovim vizijama, komercijalnim klijentima, duštvenim sistemima i kulturnim institucijama, uspešni producenti ističu da je za njihov posao najvažnija jedna veza – ona koju ostvare sa umetnikom u sebi, ali i sa idejama koje od drugih umetnika dolaze u njegove ruke.

A da bi ta veza bila uspešna, potrebno je i da producent bude neko ko poseduje umetnički senzibilitet i razume umetnost.

Da li umetnost i profit mogu da idu zajedno? Itekako.

Dobar producent će uvek birati rad u koji veruje. On nije neko ko samo traga za poslovnim prilikama, već i istinski ljubitelj umetnosti koji poseduje strast za realizaciju umetničkih projekata. Često se smatra da umetnost i profit ne idu zajedno. Međutim, to ne mora da bude tako. Umetniku i umetnosti samoj veliki profit ne sme da bude primarni cilj, niti razlog za stvaralaštvo, ali to ne znači da on nije dobrodošao.

Umetnik koji ne mora da brine o materijalnoj strani egzistencije može da se posveti svojoj umetnosti u potpunosti i da realizuje svoju viziju bez ikakvih ograničenja. Za to mu je nephodan dobar i sposoban multimedijalni producent.

Autentični umetnik i producent u isto vreme? Moguće je.

Za mnoge umetnike posao producenta može biti najkreativniji način da ispolje svoje umetničke sklonosti.

Na Fakultetu savremenih umetnosti možete dobiti obrazovanje koje podjednako neguje obe strane vaše ličnosti i omogućava vam da budete istovremeno i pravi, multimedijalni producent i autentični umetnik. Producent je najbolji predstavnik i pravi primer kreativne industrije.

Osim toga, producent ima bogat društveni život – on prisustvuje gala događajima, sastancima sa ekipama, viđen je na premijerama, redovno predstavlja sebe i delo u medijima. Radni dan producenta je izuzetno dinamičan i zanimljiv, nikada nije isti i upravo zato mnogi od njih obožavaju svoj posao: to je jedinstvena prilika da upoznaju nove i zanimljive ljude, nauče nove stvari i realizuju inspirativne ideje.

Dobar multimedijalni producent može da živi od svoje umetnosti

Ukoliko ste osoba koja voli umetnost ili i sama stvara umetnost, imate liderske i organizacione sposobnosti, a pritom ste i dinamični, uživate u saradnji sa drugim ljudima i učestvovanju u uzbudljivim umetničkim projektima, posao producenta je sigurno pravi izbor za vas.

Na odseku Multimedijalna produkcija na FSU možete steći praktična i teoretska znanja i dobiti pravu motivaciju, koja će vam omogućiti da budete veliki umetnik i uspešan producent. Producent je osoba koja u svakom slučaju i u svakom trenutku ume i može da živi od sopstvene umetnosti. Vreme je da postanete producent sopstvenog života.

FSU – mesto gde vaš talenat pretvarate u isplativu karijeru

Ovaj umetnički fakultet prva je visokoobrazovna institucija u regionu u kojoj se umetnici školuju na drugačiji način. To je mesto gde tradicionalno obrazovanje susreće moderne tehnologije, što pruža mogućnost da mladi ljudi stiču znanje koje će od njih napraviti moderne umetnike 21. veka. Profesori i predavači su priznata imena naše umetničke scene, izuzetno posvećena svojim studentima i u svakom momentu spremni da svoje bogato znanje prenesu.

Na Fakultetu savremenih umetnosti možete izabrati školovanje na jednom od 13 smerova: pored Multimedijalne produkcije možete odabrati Slikarstvo, Vajarstvo, Živopis, Multimedije, Grafiku, Grafički dizajn, Modni dizajn, Dizajn enterijera, Game Art, Glumu, Muzičke komunikacije ili Primenjene medije i kreiranje sadržaja.

Broj mesta na svakoj klasi je ograničen, tako da je najbolje da svoje mesto obezbedite na vreme. Uzmite budućnost u svoje ruke, postanite deo nove klase savremenih umetnika.

Foto Fakultet savremenih umetnosti

Continue Reading
Advertisement