Connect with us

TV

JUGOSLOVENKA se snima na HVARU! A evo i kada počinju snimanja

Published

on

Prva klapa serije „Jugoslovenka“, koja će biti spinof serijala „Crveni mesec“, kako otkriva reditelj i scenarist ovog projekta Roman Majetić, trebalo bi da padne početkom jula, na ostrvu Hvar, gde će ekipa biti prvih pet nedelja snimanja.

Pročitaj još SNIMA SE nova serija TAJNA VINOVE LOZE: Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković treći put igraju ljubavnike

– Prvobitno je planirano da snimamo na Krfu u Grčkoj, ali okolnosti epidemije presudile su da promenimo lokaciju. Grci su zbog mera zaštite bili veoma zatvoreni, a s obzirom na celu situaciju biće lakše i sigurnije da odemo u Hrvatsku. Hvar je kao bajka i nudi pravi Mediteran i autentična sela u kojima nijedan kamen nije ugrađen u poslednjih 200 godina. Da sam tako nešto tražio od scenografa, ne bih bolje napravio – zaključuje Majetić, i dodaje da će „Jugoslovenka“ poput „Crvenog meseca“ biti velika priča – epoha sa raskošnim kostimima, ali i da će se koristiti drugačiji rekviziti.

Pročitaj još HIT! Stiže srpska verzija serije DVA I PO MUŠKARCA! Evo ko će biti NAŠ ČARLI ŠIN!

– Umesto konja i fijakera, koristićemo replike starih vozila. Imaćemo desetak autentičnih automobila iz tog vremena, upravo onih za koje je poznato da su korišćeni na dvoru kralja Aleksandra. Razlika je još možda u tome što će u seriji „Jugoslovenka“ biti više naglašen privatni, ljubavni i porodični deo priče, a nešto manje zastupljen biće istorijski i faktografski deo – objašnjava Majetić.

Foto Promo

Advertisement