Connect with us

TV

Nenad Jezdić i Tihomir Stanić započeli snimanje serije “KAMIONDŽIJE 3”: Stiže 20 epizoda krajem godine

Published

on

Nadomak Beograda, na Ubu, u petak (29. maj) pala je prva klapa nove igrane serije “Kamiondžije III”,  prema scenariju Gordana Mihića i u režiji Filipa Čolovića. Premijerno emitovanje 20 epizoda planirano je za kraj godine na prvom programu RTS-a.

U fokusu priče je mali, običan čovek, koji prolazi kroz peripetije raznih devijacija aktuelnih društvenih odnosa. Specifičan humor, koji proizilazi iz tih situacija, ali i iz jasno definisanih karaktera, čini specifičan žanrovski miks komedije situacije i komedije karaktera.

Gordan Mihić, tvorac legendarnih likova Paje i Jareta, napisao je 2009. godine priču o onima koji pokušavaju da se izbore za svoje parče sreće.

– Ovo je potpuno nova priča, novi likovi, novi zapleti. Ono što je u esenciji ostalo isto, osim te socijalne priče koja je uvek tu, jer Mihić nikada zapravo nije izašao iz tog crnog talasa, i uvek imamo tu atmosferu socijalnih i klasnih razlika. Osim toga, ostala je priča o dva čoveka, dva potpuno različita temperamenta, različitih interesovanja, nemanja posla, koji verovatno nikada ne bi drugovali, ali ih je životna situacija spojila da budu prijatelji i suvozači”, naglašava reditelj serije Filip Čolović.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Jana Milić, Zoran Pajić i Stefan Buzurović u trci za glavne uloge u novoj Pinkovoj seriji: JUGOSLOVENKA odlaže nastavak snimanja sapunice ISTINE I LAŽI?

Serija „Kamiondžije III“ počinje slučajnim susretom Žiće, bivšeg šofera, a potom bibliotekara u maloj seoskoj školi u okolini Uba, i Baje, vozača autobusa u gradskom saobraćajnom preduzeću u Ubu. Taj susret će u potpunosti izmeniti njihove živote. Pošto su obojica ostali bez posla, oni su, gledajući reprizu serije “Kamiondžije” sa popularnim Čkaljom i Pavlom Vuisićem, koji su igrali Jareta i Paju, odlučili da kupe kamion i osnuju firmu za prevoz robe.

Prva klapa serije Kamiondžije, Nenad Jezdić i Tihomir Stanić u glavnim ulogama

Tihomi Stanić o ulozi Žiće kaže: “Moj lik je optimista večni, malo šeprtljast i malo trapav. Imam mnogo dece, živim sa tastom, koga zovem tata, a tumači ga Branislav Zeremski. Mnogo se radujem ovoj seriji. Ovaj lik kojeg ja igram je bibliotekar koji se sticajem okolnosti nađe za volanom kamiona. Ja sam posle velike popularnosti i serije “Kraj dinastije Obrenović” sticajem okolnosti završio na građevini u Engleskoj i morao sam sa mojim bratom da radim, kako bih preživeo ta vremena. I u ovom liku, čini mi se da se osećam kao u sopstvenoj koži”.

PROČITAJTE JOŠ: Počelo snimanje serije KRALJ: Saznaj zašto je Žarko Laušević ODUSTAO od uloge MIŠIĆA!

Tokom zajedničkog rada, Baja i Žića prolaze kroz niz zanimljivih i duhovitih, a društveno aktuelnih avantura, tokom kojih gledaoci mogu da se upoznaju sa raznim sudbinama običnih, takozvanih “malih ljudi” koji žive u provinciji i koji svoju svakodnevicu provode na sasvim drugačiji način, u odnosu na “brzi život” u uzavrelim gradskim sredinama.

Tihomir Stanić, serija „Kamiondžije“

– Ovo je omaž i Gordanu Mihiću, Pavlu Vujisiću i Miodragu Petroviću Čkalji. To što su oni radili, to je ogromna hipoteka i ogroman balast umetnički, estetski i televizijski koji su nam ostavili, sa kojim mi nećemo moći da se nosimo, ja sam toga potpuno svestan, ali to ne znači da ne treba da probamo da uradimo nešto što je omaž, što će dodatno da nas podseća na njih, što će dodatno da nas podseća na jedan socijalni trenutak koji je bio tih sedamdesetih a zatim i u kasnijim godinama. I Pavle Vujisić, i Gordan Mihić i Miodrag Petrović Čkalja oni su postali legat ovog naroda i ove države, i to je u tom smislu nedodirljivo, ali nas to ne lišava da ne probamo da mi ispričamo našu priču. To je opšte mesto postalo kada kažeš “mali ljudi”, ali stvarno pravimo priču o jednostavnim, običnim, malim ljudima kojima je nečije malo, ogromno i veliko i nedostižno. A to jeste život koji živimo, život koji ovde traje decenijama i to jeste život koji je potreban publici kojoj želimo da se obratimo – ističe Nenad Jezdić.

PROČITAJTE JOŠ: SNIMA SE nova serija TAJNA VINOVE LOZE: Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković treći put igraju ljubavnike

U ovoj seriji, pored sedam glavnih uloga (a to su Žića i Baja, Žićina žena Dara, Žićin otac Grča Jarac, Darina sestra Seka i dve nesuđene Bajine supruge Silvana i Đerasima) učestvuje više od 100 glumaca.

Žiću igra Tihomir Stanić, a Baju – Nenad Jezdić. U brojnoj glumačkoj ekipi, između ostalih, su i Branislav Zeremski, Nataša Marković, Danina Jeftić, Paulina Manov, Iva Ilinčić, Bojan Dimitrijević, Nebojša Ilić, Nebojša Milovanović, Dara Džokić, Marko Gvero

Serija nastaje u produkciji  RTS-a i “Telekoma Srbije”, a izvršni producent je “Nira Pro”.

Foto RTS

Advertisement