Connect with us

FILM

Početak rada DRIVE IN bioskopa na ADI uz Festival FRANCUSKOG FILMA!

Published

on

Kulturni život večeras dobija svoj filmski zamah sa najlepšim francuskim ostvarenjima.  

Drugi po redu Festival francuskog filma počinje danas, u 21h u Drive in bioskopu na Adi filmom „Noćna smena“ (Police) rediteljke An Fonten (Anne Fontaine).
Ulaz je slobodan za sve voljne da predviđeno vedro veče provedu uz istaknutu francusku kinematografiju. Oni posetioci koji na festival dođu kolima neophodno je da izvrše rezervaciju putem sajta www.kombankdvorana.rs, dok se za deo sa sedećim mestima na otvorenom prostoru savetuje dolazak ranije. 

Festival u Drive in bioskopu na Adi traje četiri dana, a na veče zatvaranja, 27.juna, biće prikazan triler Prevodioci (Les traducteurs) francuskog reditelja Režisa Roansara.

Online bioskop MOJ OFF još jednom će biti festivalsko „virtuelno mesto“.
Svakog dana do 27. juna na adresi mojoff.net potpuno besplatno moći će da se pogledaju po dva aktuelna francuska naslova, u terminima od 12h do 18h – „Škola života“ (Lécole buissonnière), „Veran čovek“ (L’Homme Fidèle), „Marija Kalas“ (Maria by Callas), „Priviđenje“ (L’Apparition), „Dolina vukova“ (La Vallée des loups ), „Gogen: Putovanje na Tahiti“ (Gauguin-voyage de Tahiti), „Đango“ (Django), „Sudbina, moja ljubav, prvo pevanje“ (Mektoub, my love: Canto Uno).

Igrani i dokumentarni naslovi krasiće ovogodišnji festival na MOJ OFF, te jedno od upečatljivih ostvarenja namenjeno je životu čuvenog slikara Pola Gogena, kada je s kraja 19. veka rezigniran i zgrožen evropskom civilizacijom  i nedostatkom poštovanja za njegov rad odlučio da otputuje na ostrvo Tahiti. U filmu „Gogen: Putovanje na Tahiti“ umetnikov život otelotvorio je poznati francuski glumac Vensan Kasel.
Film o poznatom evropskom džez muzičaru Đangu Renartu „Đango“, koji je nominovan za Zlatnog medveda na Berlinalu 2017., a koga je istinito prikazao Reda Kateb, još jedan voljeni francuski glumac, takođe je deo ovogodišnjeg Festivala francuskog filma na MOJ OFF.

Ukoliko pak dođe do kiše, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank Dvoranu. Ulaz će biti slobodan.


Festival francuskog filma je projekat koji se već drugu godinu za redom održava u saradnji Francuskog kulturnog instituta, Kombank Dvorane i MCF MegaCom filma.

Foto Promo

Advertisement

Copyright © 2021 | All Rights Reserved Film&TV | Optimizacija sajta: Happy Media