Žarko Laušević – KRALJ NIKOLA je presurovo KAŽNJEN!

Ja sam rodom sa Cetinja. Moj otac je bio direktor Muzeja kralja Nikole na Cetinju i detinjstvo me vezuje za zgradu u kojoj je Nikola živeo. Celog života sam se bavio istorijom. Uvek mi je bilo zanimljivo i ovo što radimo ovde sa (Zdravkom) Šotrom, Vukom (Draškovićem) i celom ekipom jeste proizvod tog iskustva, mog ličnog i onoga što je istorija saznala, kaže glumac Žarko Laušević nakon svojih prvih scena snimljenih za seriju i film “Kralj“.

PROČITAJTE JOŠ:  Miloš Biković – Srbija treba da snimi novi BOJ NA KOSOVU! Sa holivudskim zvezdama! Budžet – 15 MILIONA DOLARA!

Laušević u seriji, koju reditelj Zdravko Šotra snima po knjizi “Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića, tumači lik crnogorskog kralja Nikole Prvog Petrovića Njegoša.

– Kralj Nikola još uvek nije dobio pravo mesto u istoriji. Još uvek njegova ličnost nije dovoljno rasvetljenja i, nažalost, koristi se za razna prepucavanja. Mislim da je potreban jedan ozbiljniji istorijski sud kako bi stvarno bila sagledana njegova uloga početkom 20. veka i taj njegov poslednji period koji je i odlučio njegovu sudbinu i bitno uticao na činjenicu da su posle toga Karađorđevići preuzeli kormilo nad novom državom, a Petrovići otišli u ropotarnicu istorije – istakao je Laušević i dodao:

PROČITAJTE JOŠOvo su NAJPLAĆENIJI srpski GLUMCI! Nećete verovati ko je NAJSKUPLJI!

– Mislim da je presurovo kažnjen za neke svoje diplomatske grehe, koji su nesumnjivi. Ova serija je naša vizura – poručio je Laušević za portal Nova.rs

Glumac je konstatovao i da je vreme između dva svetska rata, posebno za njegovu generaciju, bilo prećutkivani period.

PROČITAJTE JOŠ: Ovo SIGURNO niste znali o seriji SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA! Evo kako je Olga Odanović PREVARILA seljake iz sela KUKLJIN!

– Ja sam odrastao uz istoriju koja je počinjala 1945. godine. Tako da nam je sve prethodno prezentovano kao loše, a bilo je i dobrih stvari. Bilo je, naravno, i onih loših, ali mora se o svima njima govoriti. Istorija koja se ne nauči i ne savlada, ponavlja se – naglasio je Laušević.

Foto NOVA S