Connect with us

FILM

IZGUBLJENI NA EVERESTU – premijerno na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC u četvrtak 6. avgusta od 21.00!

Published

on

Nastavljajući bogato nasleđe istraživanja na Everestu, začeto još 1933. kada je objavljena prva priča o preletanju ove planine, kanal National Geographic uz pomoć nagrađivanih istraživača, naučnika, fotografa i snimatelja, ponovo se penje na vrh sveta.

U četvrtak, 6. avgusta od 21.00, u originalnom dokumentarnom specijalu “Izgubljeni na Everestu” tim predvođen poznatim novinarom, alpinistom i avanturistom Markom Sinotom i fotografom i alpinistom “National Geographic-aRenanom Ozturkom pokušaće da odgonetne jednu od najvećih misterija alpinizma – šta se dogodilo istraživačima Endruu Sendiju Irvinu i Džordžu Liju Meloriju, koji su nestali 8. juna 1924. tokom prve ekspedicije na Everest?

U pratnji svetski poznate ekipe profesionalnih alpinista, koji zajedno imaju više od 100 godina iskustva penjanja na Mont Everest, oni kreću u potragu za telom alpinističkog pionira Irvina ne bi li utvrdili ko je prvi uspešno osvojio najvišu planinu na svetu. Ovaj poduhvat mogao bi da prekroji čitavu prošlost alpinizma.

Dokumentarac u repriznom terminu možete pogledati u petak 7. avgusta u 1.50 posle ponoći i u subotu 8. avgusta od 20.00.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement