Connect with us

FILM

HOTEL BEOGRAD otvara ovogodišnji SOMBORSKI FILMSKI FESTIVAL!

Published

on

Somborski filmski festival sa 12 ostvarenja biće održan od 28. do 31. avgusta u organizaciji Kulturnog centra ”Laza Kostić”, saopštili su organizatori.

Pročitajte još HIT! NOVAK ĐOKOVIĆ u novoj seriji ANDRIJE MILOŠEVIĆA!

Svečano otvaranje zakazano je za 28. avgust od 20 sati u Atrijumu gradske kuće, a nakon nje će biti prikazan srpsko-ruski film “Hotel Beograd” Konstantina Statskija sa Milošem Bikovićem i Dijanom Požarskajom.
Filmovi će biti prikazani u četiri selekcije, a najavljeni su i prateći programi u okviru kojih će biti predstavljen i film “U ime naroda” Darka Bajića. Ulaz na sve programe je slobodan, navode organizatori, a besplatne karte će moći da se preuzmu od sutra u Galeriji KC “Laza Kostić”, radnim danima od devet do 12 i od 18 do 20 sati, a u subotu od devet do 13 sati.

Pročitajte još Sledi veliki ŠOK u seriji IGRA SUDBINE! Aleksa će PREVARITI MILU! A evo i sa kim!

U glavnoj selekciji će, u Atrijumu gradske kuće, 29. avgusta od 21 sat biti prikazan nagrađivani domaći film “Ajvar” Ane Marije Rosi, a dva sata kasnije i ostvarenje “Uprkos magli” reditelja Gorana Paskaljevića. U nedelju, 30. avgusta, od 21 sat na programu je “Otac” Srdana Golubovića, a sledi i projekcija “Realne priče”, filma kojim je glumac Gordan Kičić debitovao kao režiser.

Pročitajte još Danas su ZVEZDE, a prve ULOGE ostvarili su u seriji SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA!

U selekciji “Kultni klasici”, posvećenoj srpskim filmovima proglašenim za kulturno dobro od nacionalnog značaja, u Kabareu Narodnog pozorišta Sombor biće prikazane restaurirane verzije “Specijalnog vaspitanja” Gorana Markovića (28. avgust od 21.30 sati), a sutradan u isto vreme “Varljivo leto ’68” Gorana Paskaljevića. Još jedan Markovićev film, “Nacionalna klasa”, najavljen je za 30. avgust od 21.30 sati.

U Dvorištu Gradskog muzeja Sombor biće održane projekcije iz dve selekcije, navode organizatori. U “Panorami švedskog filma” publika će moći da vidi ostvarenja iz savremene kinematografije ove zemlje “Brit-Mari je bila tu” Tuve Novotni (28. avgust, od 22 sata) i „Sune vs Sune” reditelja Džona Holmberga narednog dana u isto vreme.

Pročitajte još OTKRIVAMO! Branka Pujić i Anđela Jovanović u drugoj sezoni serije SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA u istoj ulozi. Evo o čemu je reč…

U selekciji “Nostalgija”, posvećenoj ostvarenjima s osvrtom na značajne događaje i ličnosti iz prošlosti Sombora, naći će se film “Žućko” u režiji Gordana Matića o legendarnom košarkašu Radivoju Koraću (30. avgust, 22 sata) i “Porajmos” Gorčina Stojanovića (30. avgust, 21 sat).

Slavku Štimcu nagrada “Počasni Ernest”

Nagrade Ernest za najbolji film, glumicu i glumca biće dodeljene na svečanom zatvaranju 31. avgusta od 20 sati u Atrijumu Gradske kuće, kada će glumcu Slavku Štimcu biti uručen “Počasni Ernest”, najavljuju organizatori. O nagradama odlučuje žiri u kom su glumci Marija Bergam i Feđa Stojanović, i filmski producent Feti Dautović.

Pročitajte još HIT! Miljana Gavrilović OTKRIVA – Hoće li biti nastavka serije FOLK?

U okviru predfestivalskog programa u Atrijumu gradske kuće biće prikazani crtaći “Petar Pan i magična knjiga Nedođije” (26. avgust, 19 sati) i “Cvrle: nikad ne letiš sam” (27. avgust, 19 sati). U pratećim programima na istom mestu biće predstavljeni film “Ime naroda” Darka Bajića (29. avgust, 11 sati), monografija “Nebojša Glogovac” Tatjane Nježić (30. avgust, 12 sati) i knjiga Kristofera Voglera “Piščevo putovanje – mitska struktura za pisce” (30. avgust, 17 sati).

Pročitajte još HIT! Posle KOŠARA stižu film i serija o BOMBARDOVANJU 1999. i akciji OLUJA!

Direktorka KC “Laza Kostić” Vesna Šašić navela je da će festival biti održan u novom terminu u skladu sa merama Kriznog štaba za prevenciju širenja koronavirusa.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement