Connect with us

Top Story

OTKRIVAMO! Branka Pujić i Anđela Jovanović u drugoj sezoni serije SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA u istoj ulozi. Evo o čemu je reč…

Published

on

Nakon što je prva sezona serije “Srpski junaci” imala snažan odjek u javnosti pre par godina, drugi ciklus podignut je na mnogo viši nivo u produkcijskom smislu. Svaka od 10 epizoda traje 40 minuta i obiluje bogatim i autentičnim rekonstrukcijama istorijskih događaja i sekvencama snimljenim na putovanjima. Radeći na “Junacima”, ekipa Contrasta je obišla mnogobrojne gradove i mesta kao što su Dubrovnik, Beograd, Smederevo, Skoplje, Sarajevo, kao i Svete Goru i Istanbul i tamo zabeležila sjajan materijal.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Prvo KOŠARE, a sada i ŽETVA! Miloš Biković snima još jedan FILM o stradanju SRBA na KOSOVU!

Kroz priče o despotu Stefanu Lazareviću, Đurđu Brankoviću, Jeleni Balšić, caru Urošu, vojvodi Momčilu, Tvrtku Kotromaniću, Banović Strahinji i Jug Bogdanu, u kojima se prepliće istorijsko, epsko i tradicionalno, posle ovog televizijskog iskustva mnogi istorijski momenti postaće nam bliži i jasnije.

Realizovan u produkciji Telekoma Srbija i izvršnoj produkciji Contrast Studios-a, ovaj veliki projekat nošen je idejom da se gledaocima svih generacija ponudi svež i atraktivan kulturno-obrazovni sadržaj vrhunskog kvaliteta, po uzoru na popularne inostrane formate ovog tipa, a sve sa ciljem edukacije publike svih uzrasta i očuvanja nasleđa i identiteta srpskog naroda. Svesni važnosti ovakvih televizijskih projekata, producenti su angažovali brojne domaće i strane eksperte iz različitih oblasti, koji daju vrednost i legitimitet serijalu, stavljajući akcenat na duboko edukativni karakter, koji, pored onog zabavnog, ovaj igrano-dokumentarnog serijal ima.

PROČITAJTE JOŠ: Vesna Čipčić o nastavku serijala ŽIKINA DINASTIJA: Moja frau ELZA će vas ODUŠEVITI! Evo i zbog čega…

Snimane na lokacijama koje do sada nisu bile zabeležene okom kamere, nove epizode “Srpskih junaka” prikazaće mnoge istorijske detalje i dokumenta o čijem se postojanju do sada spekulisalo, ali su ih samo retki zaista videli. Svaki lokalitet pomenut u priči, zabeležen je okom Contrastove kamere u sadašnjosti i to će gledaoci moći da vide, kao i mnoge istorijske spomenike i ostatke, od kojih neki, nažalost, možda neće dočekati da ih neko ponovo snimi.

Anđela Jovanović kao mlada Jelena Balšić u seriji „Srpski junaci srednjeg veka“

Zanimljivo je to da će glumice Branka Pujić i Anđela Jovanović, majka i ćerka, tumačiti u jednoj epizodu Jelenu Balšić, srpsku srednjovekovnu spisateljicu i ćerku kneza Lazara i knjeginje Milice, u različitim periodima života.

PROČITAJTE JOŠ: Lidija Vukićević OTKRILA koga će igrati u seriji IGRA SUDBINE! OVO niste očekivali…

– Srednjevekovna epoha svakako je bila prostor muške dominacije. Uticaj žena bio je ograničen uglavnom na njenu ulogu u porodici, a i to nije zavisilo od njene volje jer su brakovi, posebno pripadnika vladarskih, plemićkih i drugih uglednih porodica sklapani gotovo isključivo iz političkih ili nekih drugih interesa. Sličan početak bio je namenjen i junakinji jedne od naših priča. Ipak ona je odlučila da neke stranice života sama ispiše, sopstvenom rukom i time ostavi primer žene koja se ne uklapa u sliku o srednjem veku kakvu obično imamo. Saznanja o njenim postupcima, odlukama koje je donosila i čitavom njenom životu nateralo je stručnjake da preispitaju uobičajenu predstavu o srednjem veku na ovim prostorima. Ona je Jelena, Lazareva kći – poručuje reditelj i scenarista Gordan Matić.

Foto Contrast studios

Advertisement