Connect with us

Featured

HIT! Posle KOŠARA stižu film i serija o BOMBARDOVANJU 1999. i akciji OLUJA!

Published

on

Pročitajte još Aleksandar Radojičić za FILM i TV otkriva sve o filmu i seriji KOŠARE – Osećam se kao da sa BIKOVIĆEM SLUŽIM VOJSKU!

Reditelj Balša Đogo trenutno je sa glumačkom i snimateljskom ekipom uveliko na terenu u Leskovcu gde se snima prvi u nizu filmova i serija o stradanjima Srba u poslednjoj deceniji 20. veka. Naravno, reč je o filmu „Košare“ koji će se kako je najavljeno snimati na karauli na Krvavom kamenu, iznad Surdulice, jer je ona građena u vreme kada i karaula Košare, a deo će se snimati na Tari i Zelengori.

Pročitajte još KAKAV OBRT! Nataša Drakulić OTKRIVA – PEVAČICA nema nikakve veze sa JELENOM MARJANOVIĆ! Evo o čemu se ZAPRAVO radi u seriji!

Ono što je, međutim, zanimljivo, jeste to da je Omega produkcija, koja stoji iza projekta „Košare“ najavila da će njihov nastavak biti film i serija o akciji „Oluja“, ali da će na isti način biti zabeleženo i bombardovanje 1999. godine.

Pročitajte još TOP 20 nezaboravnih CITATA Srećka Šojića iz filma “Tesna koža” i serije “Bela lađa”, koje će vam naterati suze na oči! (VIDEO)

Upitan da li veruje da film „Košare“ može da promeni sliku o tome šta se dešavalo u Srbiji, Đogo je rekao da se on ne bi bavio umetnošću da ne veruje da ona može nešto da promeni.

Na pitanje da li je bio obazriv zbog osetljivosti sadašnjeg političkog trenutka, on je naveo da nije ima pritisak, kao i da nisu tražili dozvolu da se snima na Kosovu, jer ne veruje da bi je dobili, ali da će se deo snimati na delu Prokletija koji nije na Kosovu.

Pročitajte još IGRA SUDBINE – sledi VELIKI ŠOK! ADA Kanački postaje BESKUĆNICA!? SOFIJA joj UZIMA SVE! A evo i KAKO!

Predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelena Trivan ocenila da će to biti veliki i ozbiljan film, dodavši da su filmovi sa nacionalnom tematikom bili zapostavljeni, zbog čega je Filmski Centar Srbije raspisao konkurs za delo sa nacionalnom temom.

Pročitajte još HIT! Raša Bukvić u trećoj sezoni američke serije PREDSTRAŽA! Ali nije jedini SRBIN kog ćemo gledati! Pogledajte će još glumiti…

Ona je rekla da će film zahtevati mnogo lokacija, pomoć vojske i glumce sa albanskog govornog područja, za šta veruje da će biti problema.

Trivan je najavila da će se snimati i film o bombardovanju 1999. godine, kao i o akciji „Oluja“.

Predstavnik Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je snimanje igrane serije „Košare„, koja će se emitovati na Superstar kanalu, a biće sniman i drugi deo serije, koja će biti zasnovana na tome da se pojedini kapetani vraćaju u prošlost, pre svega u vreme hrvatske vojne akcije „Oluja„.

Pročitajte još HIT! Milena Radulović OTKRIVA SVE o novoj ulozi u filmu i seriji KOŠARE – ovakav LIK NIKADA nisam IGRALA!

Predstavnik produkcije „Omega“ Vladan Anđelković rekao je da bi bez pomoći Ministarstva odbrane bilo nemoguće snimiti ovaj film.

Kazao je i da će od Hrvatske tražiti da se deo serije o Oluji snima tamo.

Glumac Svetozar Cvetković rekao je da se, kada je gledao dokumentarni film o „Košarama“, pitao gde je on bio, dodavši da film treba da prikaže ljude koji su pokušali da odbrane „ono što je naše“.

Pročitajte još OTKRIJTE – Šta nas čeka u NOVIM epizodama serije IGRA SUDBINE! Hoće li NADA IZGUBITI BEBU?

On je istakao da treba prikazati ljude koji su nosili iskrenu ljubav prema svojoj zemlji, svom narodu i onima koji ih čekaju kod kuće.

Glumac Viktor Savić kazao je da mu je čast da učestvuje u projektu od nacionalnog značaja i da poznaje svesnost i nacionalnu budnost reditelja.

On je rekao da mu je ova uloga značajnija, jer ima veze sa „nama“, i da je to spomenik ljudima koji su „branili naš život dok smo bili ušuškani“.

Pročitajte još Serija PEVAČICA: EVO ko će igrati Jeleninu SVEKRVU – vračaru ZORICU, a KO će biti SAŠA POPOVIĆ!

Savić je dodao da ovaj film ne vidi kao mržnju ni prema kome.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement