Connect with us

FILM

TRI filma koja ne smete propustiti – Leskovački LIFFE i na online platformi

Published

on

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala filmske režije LIFFE održaće se od 25. do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn. Na taj način će i publika van Leskovca moći da uživa u najboljim filmskim ostvarenjima iz regiona nastalim u poslednjoj godini, ali i da se podseti pobednika ranijih festivalskih izdanja u posebnom programu na onlajn platformi. U okviru ovog programa će takođe biti prikazani i naslovi iz kategorije nezavisnog filma. Preporučujemo vam filmove sa onlajn platforme koje ne smete propustiti u okviru ovogodišnjeg izdanja.

Pročitajte još HIT! Slovenci ODLEPILI za srpskim SERIJAMA I FILMOVIMA! Pogađate koji naslovi su NAJPOPULARNIJI!

U takmičarskom programu pogledajte fiml „Koncentriši se, baba“ reditelja Pjera Žalice. Glavne uloge igraju Mira Banjac, Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Admir Glamočak, Vedrana Božinović, Dženita Imamović Omerović, Branimir Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija. Radnja filma smeštena je u Sarajevo, u proleće 1992. godine, nekoliko dana pre izbijanja rata u Bosni i Hercegovini, u vili u brdu nedaleko od centra grada, u kojoj baba Marija umire. Nju hvata delirijum, bunilo, ona ne prepoznaje sagovornike i pitanje je dana, ako ne i sata kada će umreti. Tako bar kaže Marijin doktor Ranko njenim ukućanima kada dođu u posetu. Porodica rasuta po drugim gradovima, republikama i državama mora se okupiti i pripremiti za ono što sledi. Film je na programu u ponedeljak 28. septembra u 21.00.

Pročitajte još SAZNAJEMO: IGRA SUDBINE dobija NOVE EPIZODE! Evo do kada ćemo gledati trenutno NAJPOPULARNIJU DOMAĆU SERIJU!

U kategoriji nezavisnog filma možete pogledati u nedelju 27. septembra od 23.00 delo „Mamonga“ Stefana Maleševića. Glavne role imaju Marta Bjelica, Dražen Pavlović, Nabi Tang, Vuk Janošević, Radoje Čupić. U filmu upoznajete Jovanu koja radi u pekari u malom gradu gde živi sa ocem. Njen pomalo stidljiv vršnjak Marko trebalo bi da krene stopama svog oca i postane vozač kamiona. Ali događaji jedne noći menjaju njihove živote… Mamonga je podeljena u tri priče – prva prati živote dvoje mladih ljudi koji odrastaju u malom mestu u Bosni, a druge dve prikazuju njihove sudbine deset godina nakon jednog traumatičnog iskustva.

Pročitajte još Miloš BIKOVIĆ – JUŽNI VETAR ne stvara KRIMINALCE!

Iz selekcije Pobednici izdvojen je film „Tilva Roš“ Nikole Ležaića, u kojem glavne igraju igraju Marko Todorović, Stefan Đorđević, Dunja Kovačević, Marko Milenković, Nenad Stanisavljević, Nenad Ivanović, Filip Maksimović. U filmu koji možete videti u subotu 26. septembra u 19.00 u borskom rudniku bakra u toku su radnički protesti zbog privatizacije. Devetnaestogodišnjake Todu i Stefana tranzicija ne interesuje. Oni su nerazdvojni prijatelji, skejteri i sa svojim društvom provode svoje prvo leto posle srednje škole. Tumaraju gradom i po napuštenim površinskim kopovima, inspirisani TV serijom Jackass, snimaju video-klipove u kojima izvode razne vratolomije. Stefan na jesen odlazi u Beograd na studije. Njih dvojica vreme provode s Dunjom, drugaricom koja se preselila u Francusku, ali svaki letnji raspust provodi sa starim društvom u Boru. Toda i Stefan ulaze u prećutno nadmetanje za njenu pažnju snimajući sve luđe video-klipove. U tom čudnom odnosu bezuslovnog prijateljstva i nadmetanja pokušavaju da nadmaše jedan drugog.

Film „Tilva Roš“

Pročitajte još “TV ZEMLJOTRES” – Jovana Joksimović i Srđan Predojević: KO JE ZAISTA KRIV?

Više informacija o programu možete naći na sajtu festivala: https://liffe.rs/

Foto PROMO i Obala Art Centar

Advertisement