Connect with us

Top Story

FEAR THE WALKING DEAD 6. sezona- Prelazna ocena za nastavak SPINOF ZOMBI SAGE! Čeka nas jedno VELIKO iznenađenje!

Published

on

Posle svega što je svet pretrpeo poslednjih nekoliko meseci, jednostavno ne bi bilo produktivno, a ni fer da se zauzme prestrog pristup jednoj od retkih serija koje su se odvažile na novu sezonu. Čak i kada je reč o “Strah okružen mrtvima” koji na male ekrane, putem kanala AMC stiže 12.oktobra od 22.00 sa epizodom “Kraj je početak”. Nekada odličan spinof legendarnog serijala “Okružen mrtvima”, koji je, za promenu, ovog oktobra sjajno startovao sa nastavkom 10. ciklusa na kanalu FOX i 16. epizodom “Sigurna propast”, tokom poslednjih godina bori se za publiku.

U moru otkazanih serija, “Fear The Walking Dead”, ipak, može biti dobra zabava i sticajem okolnosti i COVID 19 situacije zauzeti staru poziciju koju je, barem u našim očima, izgubio kada je novi šouranerski tandem rešio da pogazi prvi deo serije in a konto publike kojoj se taj pravac dopadao, ponudi neku sasvim novu verziju “Straha”.  

Premijerna epizoda šestog ciklusa, svakako je daleko od utiska, kolorita i atmosfere dobrog starog Fear-a, ali sa tačke razočaranih fanova, ponudila je prilično zanimljiv uvod u nastavak ove zombi sage. Endrju Čemblis i Ijan Goldberg uspeli su da vrate puls seriji koja je bila na dobrom putu da se pretvori u hodača. Baš kao što se dogodilo i sa glavnim akterom prvog nastavka, Morganom Džonsom, koji će nas prilično iznenaditi večeras od 22.00. Sama činjenica da smo ovo pomenuli, dovoljan je spojler, te vam nećemo dalje otkrivati šta nam sledi u novim epizodama.

Morgan i dalje ratuje sa pitanjima koje ga dekonstruišu i grade iznova kao ljudsko biće. Pitanje vere u ljude, ali i sebe, našeg junaka dovelo je do pozicije na kojoj je sada. Zatvoren za nove kontakte i savezništva, svoje putovanje kroz svet “Strah okružen mrtvima” nastavlja sam, mada život ima za njega druge planove. Istinu govoreći, odluka da se “Kraj je početak” fokusira isključivo na Morgana i nekoliko sporednih likova koje upoznaje u nastavku, možda je i najpametniji izbor, jer posle dugo vremena ova serija konačno ima neku tenziju, koja je potpuno drugačija od one na koju smo navikli tokom prve četiri sezone, ali je makar pomerila stvari sa mrtve tačke. Zbog toga “Strahu” dajemo prelaznu ocenu uz nadu da će se u novim epizodama zadržati na kursu.

Foto AMC

Continue Reading
Advertisement