Connect with us

Top Story

„Jugoslovenka“ večeras od 20.00 na kanalu PINK: Otkrijte kakve veze ima „HURRICANE“ sa serijom!

Published

on

Priča serije „Jugoslovenka“, idejnog tvorca Romana Majetića i producenta Željka Mitrovića, smeštena je u avgust 1916. godine, u trenutku kada je Srbija okupirana i podeljena između Austro-Ugarske i Bugarske. Istorijski deo priče fokusiran je na odnos između dela oficira s jedne, i Vlade i Dvora, s druge strane, kao i rasplet tih odnosa, događaje na frontu, ulogu srpske vojske u proboju Solunskogfronta i situaciju nakon oslobađanja zemlje.

Pročitajte još INFLUENSERI OSVAJAJU TELEVIZIJU: Najpopularnija lica sa društvenih mreža od 3. oktobra na RED TV!

Deo priče koja je plod autorove mašte fokusiran je na dveporodice – Pavlović i Ristić – koje simbolizuju dva pola srpskog društva tog doba, a glavni junaci Kosana i Vuk (Jovana Milovanović i Dušan Matejić), dolaze iz ta dva različita sveta. Njihovi razdvojeni životi, a potom i povezani, niz su epizoda koje svedoče o društvenim promenama, o nekom novom svetu i vrednostima u kojem je časno viteštvo iz “Crvenog meseca” relikvija prošlosti. Kad se prošlost i sadašnjost spoje, doći će do otkrivanja dugo skrivenih porodičnih tajni.

Pročitajte još DUŠA – Novi DIZNIJEV crtać koji će vas ODUŠEVITI! USKORO – U BIOSKOPIMA!

Premijera „Jugoslovenke“ je večeras na kanalu Pink od 20.00, a najavnu špicu serije uradilečlanice najpopularnijeg ženskog benda „Hurricane“. Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić su pre nedelju dana u studiju Marka Kona snimile naslovnu numeru „mili bože“, koja je, prema njihovim rečima nešto poptuno drugačije od svega što su do sada radile.

Foto J.V.

Advertisement