Connect with us

Preporuke

Film dana – utorak, 26. januar: Težina uverenja (Cinestar TV Premiere 2, 20.05)

Published

on

Težina uverenja

Film dana – utorak, 26. januar: Težina uverenja (Cinestar TV Premiere 2, 20.05)

U malom gradu u Južnoj Karolini otvara se muzej Kju-kluks-klana, a idealističan velečasni Kenedi (Oskarovac Forest Vitaker) odlučan je da učini sve što je u njegovoj moći da spreči rasnu netrpeljivost. Međutim, članovi Kenedijeve kongregacije šokirani su spoznajom da njegov plan uključuje pomaganje Majku Berdenu (Garet Hedland), klanovcu kojeg odnosi sa samohranom majkom (Andrea Rajzboro) i srednjoškolskim prijateljem (Ašer Rejmond) prisile da razmisli o svojim dugogodišnjim uverenjima. Zbog pomoći Majku u oslobađanju od nasilne prošlosti, baptistički sveštenik sukobi se s Tomom Grifinom, manipulativnim KKK vođom, i dovede u opasnost sebe i svoju porodicu.

Od reditelja nominovanog za Oskara, Robija Brenera, (Poslovni klub Dalas) i scenariste/reditelja Endrua Heklera dolazi ova dramatična istinita priča o saosećanju i milosti na američkom jugu.

Zemlja: SAD Trajanje: 113 min. Godina: 2018. Reditelj: Andrew Heckler Glumci: Andrea Riseborough, Garrett Hedlund, Forest Whitaker, Tom Wilkinson, Usher Raymond Žanr:Drama

Foto Promo

Advertisement