Connect with us

FILM

DARA IZ JASENOVCA „ispala“ iz trke za OSKARA! Filmski centar Srbije čestitao kolegama iz BOSNE I HERCEGOVINE – Sećanje NAJVAŽNIJE!

Published

on

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka napravila je uži izbor kandidata za Oskara u devet kategorija, a srpski kandidat „Dara iz JasenovcaPredraga Antonijevića ispao je iz trke za Najbolji film na stranom jeziku.

Pročitajte još OVI domaći glumci su ODBILI uloge u KULTNIM filmovima i serijama i POKAJALI SE!

Među 15 filmova koji su ostali u trci našlo se ostvarenje „Kvo vadis, Aida“ iz Bosne i Hercegovine, a ostalih 14 filmova čine „The Mole Agent“ (Čile), „Charlatan“ (Češka), „Another Round“ (Danska), „Two of Us“ (Francuska), „La Llorina“ (Gvatemala), „Better Days“ (Hong Kong), „Sun Children“ (Iran), „Night of the Kings“ (Obala Slonovače), „I’m No Longer Here“ (Meksiko), „Hope“ (Norveška), „Collective“ (Rumunija), „Dear Comrades!“ (Rusija), „A Sun“ (Tajvan) i „The Man Who Sold His Skin“ (Tunis).

Pročitajte još Anđelka Prpić za FILM I TV OTKRIVA: Zbog OVOGA sam prihvatila ulogu u filmu JEDINI IZLAZ!

Predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelena Trivan čestitala je Bosni i Hercegovini ulazak njihovog nacionalnog kandidata „Quo vadis Aida“ u uži krug za prestižno priznanje Američke filmske akdemije Oskar.

Jelena Trivan

Pročitajte još TOP 10 NAJPOPULARNIJIH srpskih GLUMACA u prethodnoj deceniji. NEĆETE VEROVATI KO je u TOP 3!

“Nadam se da će filmovi poput „Quo vadis Aida“, „Dara iz Jasenovca“ i sličnih doprineti razvitku kulture sećanja na Balkanu, poštovanju žrtava i regionalnom pomirenju. Svaki film koji doprinosi tome da se zločini ne ponove lekovit je za sve. Ekipi filma želim svu sreću u daljem festivalskom životu”, izjavila je Trivan i dodala da je važno da se ničije stradanje ne negira i da žrtve imaju pravo na istinu.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement