Connect with us

FILM

OVI domaći glumci su ODBILI uloge u KULTNIM filmovima i serijama i POKAJALI SE!

Published

on

Domaći glumci obično vole da kažu da se karijera gradi i na odbijenim ulogama. Nekako uvek istaknu onu koja kasnije postane kultna, a oni u svoju biografiju upišu da su je odbili.

PROČITAJTE JOŠ: DOMAĆE SERIJE – TOP 20 najbolje ocenjenih na IMDb-u: NEĆETE VEROVATI koja je na prvom mestu!

U našoj kinematografiji čest je slučaj da prvi izbor reditelja, scenariste ili producenta ne bude na kraju konačan. Dug je spisak glumaca koji su im se zahvalili na ponudi, ali i na saradnji. Dešavalo se da domaći glumci usred snimanja vrate ulogu, a da na njihovo mesto dođu drugi. Neki se zbog toga nisu slavno proveli.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO kako STVARNO izgleda kuća iz serije Tajne vinove loze! Zanemećete od RASKOŠI (FOTO)

To najbolje znaju Dubravka Mijatović i Tanja Bošković. Njihov odlazak iz serije “Srećni ljudi” izazvao je neviđeni skandal te 1994. godine, kada su pred početka snimanja druge sezone naprasno povukle uloge. Autor Siniša Pavić imao je razumevanja za Tanju Bošković i Dragana Jovanoviča, jer su ovi mu unapred najavili odlazak. Zato se Dubravka provela kao bosa po trnju. Naprasnim odlaskom iz serije dovela u pitanje nastavak snimanja, zbog čega je na početku karijere završila na crnoj listi RTS-a. Skoro 10 godina nije se pojavljivala na ovoj televiziji.

Dubravka Mijatović je napustila seriju „Srećni ljudi“; Tanja Bošković i Dragan Nikolić nisu reprizirali uloge Lili i Popaja u nastavku filma „Balkan ekspres“

Ove glumice su i ranije imale slične ispade. Tanja Bošković je odbila ulogu Lili u nastavku filma i serije “Balkan eksperes”, pa je na njeno mesto uskočila Anica Dobra. Dubravka Mijatović napustila je seriju “Pare ili život” zbog kašnjenja honorara.

PROČITAJTE JOŠ: TOP 5 NAJVEĆIH IZNENAĐENJA u novim epizodama serije TAJNE VINOVE LOZE! Hoće li Ivan i Kristina uspeti da POBEGNU?

Zbog role Pavla Isakovića u filmu “Seobe” , Dragan Nikolić morao je da odbije ulogu Popaja u filmu “Balkan Ekspres”. Zamenio ga je Aleksandar Berček. Ljubiša Samardžić je bio predviđen za lik pevača u filmu “Ko to tamo peva”, ali morao je da ga odbije zbog obaveza. Na njegovo mesto uskočio je Dragan Nikolić. Gagi se našao u ulozi Žote u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, nakon što su je odbili Bogdan Diklić i Lazar Ristovski. Milašin je prvobitno ponuđen Marku Nikoliću, a na kraju ga je odigrao Milorad Mandić Manda.

PROČITAJTE JOŠ: ČETIRI RUŽE – Evo KADA i na kojoj TV ćemo gledati novu DOMAĆU SERIJU! (VIDEO)

Srđan Todorović je odbio dve kultne uloge – dedu iz filma “Munje” (Zoran Cvijanović) i Viljušku iz “Lepa sela lepo gore” (Manda). Kasnije je priznao da se pokajao. Zbog mišljenja da devedesetih ne treba snimati ratni film, Slobodan Boda Ninković je vratio ulogu Laze. Umesto njega angažovan je Dragan Petrović Pele.

Srđan Todorović je odbio ulogu Viljuške u filmu „Lepa sela lepo gore“, koju je odigrao Milorad Mandić Manda

Kao tek svršenom studentu Vojinu Ćetkovicu ponuđena je uloga bolešljivog Voje u kultnoj seriji “Otvorena vrata”. Međutim, smatrajući da nije dovoljno sazreo za takav zadatak, Ćetkovic je vratio ulogu. Umesto njega došao je Nikola Đuričko. Sergej Trifunović odbio je glavnu ulogu Maneta u najgledanijem srpskom filmu “Zona Zamfirova”, koju je na kraju dobio Vojin Ćetković.

PROČITAJTE JOŠ: TOP 10 NAJPOPULARNIJIH srpskih GLUMACA u prethodnoj deceniji. NEĆETE VEROVATI KO je u TOP 3!

Za ulogu starca Alekse Simića u filmu “Ko to tamo peva” bio je predviđen Mija Aleksić. Kako se tada zabavljao sa mlađom ženom koja nije želela da ga vidi u ulozi starca, odbio je ulogu. Izbor je pao na Miću Tomića.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Miloš Biković UOPŠTE nije bio planiran za JUŽNI VETAR! Evo KO je trebalo da bude MARAŠ!

Filmovi “Crni bombarder” i “Mi nismo anđeli” snimali su se u isto vreme, tako da Dragan Bjelogrlić nije mogao da prihvati ulogu Anđela (Uros Đurić). Bjelogrlićje odbio i ulogu Slobodana Miloševića u seriji “Porodica”, koju je odigrao Boris Isaković. Ulogu Cara iz filma “Južni vetar” nije reprizirao u seriji, jer je u to vreme snimao drugu sezonu “Senki nad Balkanom”.

Mali honorar je bio povod Katarini Radivojević da ulogu medicinske sestre Grujić u drugoj sezoni “Urgentnog centra” prepusti Milici Janketić. Katarininim stopama krenuli su domaći glumci Danica Maksimović i Bojan Perić, koji su takođe odbili da repriziraju uloge, pa su na njihovo mesto dovedeni Jelica Sretenović i Miodrag Dragičević.

PROČITAJTE JOŠ: TOP 10 SVE nove DOMAĆE SERIJE koje ćemo gledati u 2021!

Do zamene u “Istinama i lažima” došlo je silom prilika. Borka Tomović nije nameravala da napusti lik Vanje Bakić, ali je usled trudnoće morala da je prepusti Sofiji Juričan. Sa druge strane, Borka je uskočila na mesto Marije Karan, koja je u trećoj sezoni napustila sitkom “Ljubav, navika, panika”.

U glavnoj ženskoj ulozi u seriji “Sinđelići” obrele su se čak tri različite glumice. Pilot-epizodu snimila je Hrvatica Vanesa Radman, koja je potom napustila projekat zbog neslaganja sa režiserom. Snežana Bogdanović igrala je Dobrilu Sinđelić pune tri sezone, a od četvrte kao Sretenovu suprugu gledali smo Branku Pujić.

PROČITAJTE JOŠ: Olga Odanović: NISAM htela da igram ZLATANU! A evo i ZAŠTO!

Da domaći glumci umeju da budu i te kako mušičavi govori još jedan primer. Nikola Simić je odbio da u seriji “Bela lađa” tumači lik Pantića, iako je Siniša Pavić na njegovo insistiranje napisao seriju. Kao razlog je naveo to što je u isto vreme snima dve serije za Pink, čiji čelnici su mu ponudili veću zaradu. Na njegovo mesto je došao Petar Kralj. Simić je napustio i seriju “Stižu dolari”, a nasledio ga je Đuza Stojiljković.

U mini-seriji “Pop Ćira i pop Spira”, u verziji u kojoj su igrali i Đorđe i Olivera Balašević, uloga popa Spire bila je dodeljena Zoranu Radmiloviću. Na kraju ju je odigrao Đorđe Jelišić.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement