Connect with us

FILM

TOP 10 NAJPOPULARNIJIH srpskih GLUMACA u prethodnoj deceniji. NEĆETE VEROVATI KO je u TOP 3!

Published

on

Prethodna decenija 21. veka bila je veoma plodonosna za domaću televizijsku i filmsku industriju. Posle višedecenijske vladavine porodičnih serija, pretežno Siniše Pavića, domaće TV nebo postalo je bogatije za nove žanrove. Dobili smo odlične krimi serije, ali i telenovele, dnevne sapunice i sitkome. Prošla decenija bila je berićetna i za filmsku produkciju, pa su tako “Južni vetar”, “Montevideo, bog te video” i “Bićemo prvaci sveta” iznedrili mnoge mlade glumačke nade.

PROČITAJTE JOŠ: MOJ ROĐAK SA SELA je jedna od NAJGLEDANIJIH serija, a NEĆETE VEROVATI zašto je prekinuta! ŠOKIRAĆETE SE!

Srbija je posle dugo vremena počela da stvara glumačke zvezde, čija popularnost se najbolje oslikava brojem pratilaca na “Instagramu”. Osim što su angažovani na mnogobrojnim TV projektima, glumci odlično zarađuju kao influenseri na ovoj društvenoj mreži. Predstavljamo vam TOP 10 najpopularnijih srpskih glumaca u prošloj deceniji.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! On je ZLOTVOR u seriji IGRA SUDBINE, a TATA mu je ZVEZDA TAJNE VINOVE LOZE! NIKADA nećete pogoditi O KOME JE REČ!

10. Slaven Došlo (29 godina)

Već sa prvim ulogama u filmovima “Panama” (2015) i “Pored mene” (2015), Slaven Došlo je svojim talentom, nesvakidašnjom harizmom, ali i izgledom, osvojio publiku. Posebno dame, iako je u filmu “Pored mene” tumačio homoseksualca.

Za ulogu Lazara osvojio je prestižne nagrade, a karijera mu je od tada krenula uzlaznom putanjom. Za pet godina uspeo je da naniže na filmu i TV čak 24 uloge. Svakako su najzapaženije one u serijama “Biser Bojane”, “Vojna akademija” i “Crno –bijeli svijet”. Slaven na “Instagramu” ima armiju od 122.000 fanova.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Ada Kanački će doživeti OGROMNU PROMENU u novim epizodama serije IGRA SUDBINE! EVO o ČEMU JE REČ!

9. Viktor Savić (37 godina)

Viktor Savić je debitovao ulogom u seriji “Košarkaši” (2005). A onda je usledila rola Bobana Čančara u seriji “M(j)ešoviti brak”, koja mu je obeležila početak karijere. Pojavio se u filmu “Šišanje” (2010), a kasnije je počeo da upisuje velike naslove u svoju filmografiju. “Montevideo, bog te video”, “Montevideo, vidimo se”, “Budva na pjenu od mora”, “Vojna akademija”… Trenutno ga gledamo u krimi-drami “12 reči”. Viktor je na “Instagramu” prikupio 122.000 pratilaca.

PROČITAJTE JOŠ: Glumac Branislav Jerković OTKRIVA SVE o novim epizodama serije TAJNE VINOVE LOZE: Evo šta je DUŠAN spremio VUKU i ANJI!

8. Bojan Perić (35 godina)

Mada se do “Vojne akademije” (2012-2020) pojavio u nekoliko serija i filmova, Bojanu Periću uloga Danijela Stošića donela je veliku popularnost. Postao je miljenik publike, a posebno devojaka. Bojana smo gledali u jednoj od glavnih uloga u prvoj sezoni drame “Urgentni centar”, a igrao je glavnu mušku rolu u melodrami “Jedne letnje noći”. Na “Instagramu” Perića prati 127.000 ljudi.

PROČITAJTE JOŠ: Paulina Manov, zvezda KAMIONDŽIJA otkriva – Zbog TOME ZDRAVKOVIĆA sam promenila BOJU KOSE! A evo i ZAŠTO!

7. Vuk Kostić (41 godina)

Prvu veliku ulogu ostvario je u čuvenom filmu “Apsolutnih 100” (2001), a zatim je krenuo da niže hitove. “Mala noćna muzika”, “Klopka”, “Ljubav i druči zločini”, “Žena sa slomljenim nosem”… Ogromnu popularnost donela mu je serija “Ubice mog oca”, a stekao je i armiju fanova kao Sparta iz prve sezone serije “Južni vetar”. Iako na “Instagramu” broji 130.000 pratilaca, Vuk Kostić važi za jednog od najuposlenijih glumaca.

PROČITAJTE JOŠ: ŠOK! Miloš Biković UOPŠTE nije bio planiran za JUŽNI VETAR! Evo KO je trebalo da bude MARAŠ!

6. Aleksandar Radojičić (33 godine)

Balerina. Ni posle 10 godina od uloge u filmu “Montevideo, bog te video”, Aleksandar Radojičić nije uspeo da se oslobodi ovog nadimka. Ipak, plavokosi glumac upisao je, za sada, u svoju biografiju bar još tri filma za sva vremena. Mi izdvajamo ostvarenja “Šešir profesora Koste Vujića”, “Montevideo, vidimo se” i “Balkanska međa”.

I na televiziji je i te kako bio prisutan. Serija “Biser bojane”, “Vojna akademija” i “Žigosani u reketu” govore u prilog tome. Aleksandar Radojičić važi za jednog od najzgodnijih glumaca, pa nije čudno što na “Instagramu” ima 160.000 pratilaca, mahom žena.

PROČITAJTE JOŠ: HIT! Evo koja ZVEZDA filma JUŽNI VETAR je ODBILA da glumi SLOBODANA MILOŠEVIĆA u seriji PORODICA!

5. Ivan Bosiljčić (42 godine)

Ulogom Maznića u seriji “Stižu dolari” skrenuo je pažnju na sebe, a onda zaređao nekoliko TV uloga od kojih je jedino vredan pomena Bojan iz Pinkove sapunice “Ljubav i mržnja” (2007). Ova rola kao da ga je predodredila za titulu “kralj domaćih telenovela”, koju je stekao trilingom melodrama Zdravka Šotre“Ranjeni orao”, “Greh njene majke” i “Nepobedivo srce”.

Sve tri serije obarale su rejtinge gledanosti, a Ivan je postao srpski Fernando Kolunga – miljenik žena. To ga je ohrabrilo, pa je odlučio i da zapeva. Već godinama drži solističke koncerte, pretežno za dame. Osim “Urgentog centra”, Bosiljčića skoro da nema u domaćim projektima. Već nekoliko godina karijeru gradi u Rusiji. Na “Instagramu” ima 204.000 pratilaca.

PROČITAJTE JOŠ: Olga Odanović: NISAM htela da igram ZLATANU! A evo i ZAŠTO!

4. Miodrag Radonjić (31 godina)

Za Miodraga Radonjića moglo bi se reći da će zauvek ostati Baća. Igrao je on i u mnogim drugim zvučnim ostvarenjima, ali nekako se čini da je tek filmom “Južni vetar” skrenuo pažnju na sebe. Bio je odličan i kao albanski terorista u ostvarenju “Balkanska međa”, gledamo ga i u krimiću “Ubice mog oca”. Ali, džaba. Za većinu gledalaca Miodrag je Baća. I kao takav ima hordu sledbenika – 255.000 na “Instagramu”.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVAMO – KO je sobarica KRISTINA iz serije TAJNE VINOVE LOZE? Vreme je za OSVETU!

3. Luka Raco (29 godina)

Po zanimanju je ekonomista, ali zahvaljujući tituli “mistera Srbije” iz 2012. godine privukao je pažnju producenata serije “Sinđeići”. Kao Nenad Ristić osvojio je pretežno devojčice, koje su tokom sedam godina emitovanja ove serije rasle zajedno sa njim.

Nastavile su da ga prate i u telenoveli “Igra sudbine”, koja je proglašena za najgledaniju seriju 2020. Luka Raco vodi računa o svom izgledu, zbog čega slovi za jednog od najzgodnijih mladića iz domaćeg šou-biznisa. Na “Instagramu” ima 263.000 obožavalaca, što ga svrstava u TOP 3 najpopularnija domaća glumca.

PROČITAJTE JOŠ: BAGRINA – Saznajte SVE o vinu koje je nadahnulo seriju “Tajne vinove loze”

2. Andrija Milošević (42 godine)

Andrija Milošević je bez premca naš najpopularniji komičar. Njegovo ime je garancija za uspeh svake humorističe serije. I pre siktoma “Andrija i Anđelka” bio je popularan, ali ova serija ga je lansirala u zvezde estradnog kalibra. Sa 756.000 pratilaca na “Instagramu”, Andrija važi za jednu od najuticajnijih javnih ličnosti u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: Olga Odanović: NISAM htela da igram ZLATANU! A evo i ZAŠTO!

1. Miloš Biković (33 godine)

I bez svake sumnje, na vrhu ove liste zasluženo se nalazi Miloš Biković. Svetski a naš, Biković nije samo najpopularniji glumac u Srbiji, nego i u Rusiji. U tri najgledanija srpska filma, njegovo ime nalazi se na početku uvodne špice. “Montevideo, bog te video”, “Montevideo, vidimo se” i “Južni vetar” oborili su sve rekorde gledanosti.

I u Rusiji postavio je rekord sa romantičnom komedijom “Sluga”, čiji uspeh može da se meri sa holivudskim ostvarenjima. Miloš više nije samo glumac. Postao je i uspešan preduzetnik, institucija, čije vreme tek dolazi. Na “Instagramu” ga prati 1.900.000 ljudi, a kako stvari stoje uskoro pretenduje da postane najpopularnija javna ličnost na Balkanu sa brojem pratilaca.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement