Connect with us

Top Story

NA RUČKU KOD – Ministarke MILEVE! Lidija Vukićević za FILM I TV pravi svoj OMILJENI KOLAČ, i otkriva – OVO mu je JEDINA MANA!

Published

on

Lidija Vukićević je neko na koga ne ostajete ravnodušni. Bilo da je vidite u ulozi Viki u „Boljem životu“, kao Lepu Radu u filmu „Lutalica“ ili kao Milevicu u „Igri sudbine“ ona svojom pojavom pleni. Ona je na vrhuncu glumačke karijere odlučila da se posveti porodici, pa je sa sinovima živela na različitim geografskim tačkama. Uvek je isticala da nije neko ko je posvećen kuvanju, ali da sve ono što skuva bude uskusno.

Pročitajte još Lidija Vukićević za Film i TV OTKRIVA OGROMNU TAJNU o PANČETI i MILEVI! Evo O ČEMU JE REČ!

– Bolje da ste me pitali sa recepte i tajne oko spremanja kuće. To je ono što ja od kućnih poslova radim sa lakoćom – kroz smeh priča za Film&TV Lidija Vukićević.

Pročitajte još HIT! Vino BAGRINA iz TAJNE VINOVE LOZE se služilo na TITANIKU! A ovu sortu UBILI su SRBI! Evo i KAKO!

Kaže da već godinama ne jede meso, pa joj je lako da spremi ručak za sebe. Ne jede ni slatko. Tačnije od slatkiša priznaje samo koh i čokoladu Najlepše želje.

Pročitajte još VAŽNO! TAJNE VINOVE LOZE dobijaju NOVI TERMIN! Evo OD KADA i na KOM KANALU!

– Kad pravim koh uvek gledam u recept. Mislim da ga znam napamet, ali volim da iz te sveske recepata pratim uputstva, jer sam je nasledila od majke, pa mi ta iskrzana strana vraća neke divne emocije – iskrena je naša sagovornica. – Od svih torti, pa i onih čuvenih rozen, koje imaju po 15 kora, uveć ću prednost dati kohu.

A evo i kako taj recept glasi:

SASTOJCI:

10 jaja

14 kašika šećera

13 kašika griza

1 kesica vanilin šećera

1,5 l mleka

U jednoj dubljoj činiji umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera. U drugoj ulupati 10 belanaca, pa dodati griz u tu čvrsto ulupanu smesu. Sve to sjediniti u prvoj dubljoj činiji, i onda posuti u dobro podmazan pleh. Peći na nekih 160 stepeni u rerni. Provera da li je pečeno je lagana. Viljuškom ubodete smesu, ako ostaje na viljušci, dopecite još malo. Kada se smesa u plehu ispeče, preliti je sa vrućim mlekom u koji ste prethodno dodali vanilin šećer i preostale 3 kašike šećera.

– Koh ima samo jednu manu. Mora da prođe vreme dok se potpuno ohladi, jer je tada najukusniji i osvežava vas na najbolji način – dodaje Lidija Vukućević.

Foto Promo

Advertisement