Connect with us

Top Story

U susret svetskoj premijeri filma DARA IZ JASENOVCA: Gost VELIKE ILUZIJE – PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ!

Published

on

U specijalnoj epizodi, koja je na programu u subotu 20. februara na RTS 2, emisija „Velika iluzija“ biće posvećena filmu „Dara iz Jasenovca“.

Ekskluzivna svetska televizijska premijera na RTS-u, istog dana, ali u večernjem terminu od 20.00, u „Krupan plan“ dovešće reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

Pročitajte još Stevan PIALE je zvezda serije IGRA SUDBINE, a niko ne zna za dva VAŽNA detalja iz njegovog život: EVO o ČEMU JE REČ!

Zbog čega se film pre zvanične bioskopske premijere u Srbiji zakazane za 22. april kada se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac, prikazuje na televiziji? U kojoj meri su negativni prikazi bili opretećenje za film u kontekstu trke za oskarovsku nominaciju?

Zbog čega „Dara iz Jasenovca“ izaziva reakcije i napade onih koji relativizuju zločine? Pored reditelja, u specijalu govore scenaristkinja Nataša Drakulić, glumci Biljana Čekić, Marko Janketić, Igor Đorđević, Nikolina Freganović, Anja Stanić Ilić, scenograf Goran Joksimović, kompozitori Aleksandra Kovač i Roman Goršek.

Pročitajte još Azbuka našeg života – Pala ZADNJA klapa nove domaće SERIJE, evo KADA stiže na TV!

Autor emisije: Sandra Perović
Realizacija: Marija Aranđelović, Svetlana Perović, Marko Jeftić

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement