Connect with us

Top Story

KONAČNO! Počinje snimanje serije o MIHAJLU PUPINU! EVO koji poznati srpski glumac će igrati slavnog naučnika!

Published

on

U nizu serija koje će narednih godina doći na našemale ekrane je i ona o slavnom sprskom naučniku Mihajlu Pupinu. Seriju o njegovom životu ekranizovaće producentska kuća „Blue Butterfly„. Serija „Pupin“ će imati 10 epizoda, a osim dobro poznatih izuma koje je ostavio čovečanstvu, ovo ostvarenje otkriva i njegova dostignuća manje poznata javnosti, a ključna za događaje koji menjanju svet.

Pročitajte još OTKRIVAMO Piše se DRUGA SEZONA serije TAJNE VINOVE LOZE! EVO šta čeka Veru i Vuka u NASTAVKU!

– Reč je o najvažnijoj stvari kojom sam se u životu bavila. Naš je cilj da život Mihajla Pupina, koji je zasigurno bio jedan od najboljih s ovih prostora, oživimo kroz modernu TV seriju. To je čovek koji je od banatskog pašnjaka stigao do samog vrha svetske nauke. Kao i diplomatije, biznisa i postigao vanserijske rezultate u svim ovim oblastima. Pupin je učinio za Srbiju, u kojoj je rođen. Ali i za Ameriku, u kojoj je stvarao.  Ipak, ovde, u njegovoj domovini, evo ni posle 100 godina, ta priča nije ispričana – poručila je Aneta Ivanović, producent i kreator serije.

Pročitajte još  Stiže nova domaća serije – DECA ZLA! A evo i KADA!

– Tri godine pripremamo ovu seriju, uloženo je mnogo energije i ljubavi jer nam je važno da se priča o Pupinu ispriča na pravi način, da se istina o njemu ukoreni u narodu. Neke stvari su nas učili pogrešno, vreme je da ih ispravimo. Najveća nepravda je uverenje da su Pupin i Tesla bili neprijatelji. U slavu Mihajla Pupina srpska zastava se jedan jedini put vijorila na Beloj kući. Verujem da će uskoro svi u Srbiji znati ko je bio Mihajlo Pupin – rekla je Aneta Ivanović.

Pročitajte još Tajne vinove loze POSLEDNJA EPIZODA – Nenad je ŽIV! Zapalio je VERIN VINOGRAD! Ali to nije SVE!

 

Mihajla Pupina igraće Dragan Mićanović, dok će naučnikovu majku glumiti slavna srpska glumica Branka Katić.

Foto Vikipedija

Continue Reading
Advertisement