Connect with us

FILM

Stiže FILM o Slobinom NAJVEĆEM NEPRIJATELJU! Otkrijte KO je ČOVEK IZ TEHNOGASA!

Published

on

Čovek iz Tehnogasa Slobodan Milošević

Piše Jovana Vukašinović

U Beogradu je završeno snimanje kraktometražnog igranog filma „Čovek iz Tehnogasa“. Reditelj i scenarista ove psihološke drame je debitant Vladimir Mančić. Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za kratkometražni igrani film 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ Igra sudbine 261. epizoda – ŠOK! UNA pada u NESVEST kad ugleda VIDA! Odakle se oni ZNAJU?!

Film „Čovek iz Tehnogasa“ prati događaj iz januara 1970. godine kada se dva direktora preduzeća Tehnogas, Slobodan Milošević (glumi ga Nikola Rakočević) i Radoje Stefanović (Ivan Isailović) spremaju se za poslovni put u Niš, vozom.  Milošević se protivi, ali popušta pod pritiskom generalnog  direktora, Ivana Stambolića (Miloš Đurović). U vozu, raspravljaju o tekućim pitanjima vezanim za postrojenje u Nišu. Stefanović problemima pristupa obavešteno i diplomatski, dok Milošević nudi radikalna i kratkoročna rešenja. Stefanović mu tada savetuje da ne ulazi u politiku… 

Pročitajte još OTKRIVENO – Da li Marija i Marko MILOŠEVIĆ gledaju seriju PORODICA i šta misle O NJOJ!

Sedamnaest godina kasnije, 1987. godine, u toku je Osma sednica CK SK Srbije, na čijem čelu je Slobodan Milošević. Radoje Stefanović, predsednik privredne komore, pripada gubitničkoj struji Ivana Stambolića, predsednika Srbije. U pauzi sednice, Milošević ubeđuje Stefanovića da odustane od govora. Uprkos pretnjama i obećanjima, Radoje ipak drži govor, što će za njega značiti političko samoubistvo.

Pročitajte još OVO su reči SLOBODANA MILOŠEVIĆA koje su OBELEŽILE treću epizodu serije PORODICA!

Producenti filma su Nikola Pantelić i Iva Ristić (iManagefilm d.o.o.), a Mančićevi saradnici iza kamere su direktor fotografije Bojan Rakić, scenograf Nikola Nikolić, kostimografkinja Dragica Laušević i maskerka Jasmina Banović. Pored Rakočevića, Đurovića i Isailovića, u filmu glumi i Goran Šušljik.

Foto: Aleksandar Letić i Vikipedija

Continue Reading
Advertisement