Connect with us

NE PROPUSTITE

Pad Ane Bolen u tri epizode na VIASAT HISTORY kanalu u nedelju 20. juna od 18.10

Published

on

U fascinantnoj seriji „Ana Bolen: Hapšenje, suđenje, pogubljenje“ istoričarka, pisac i voditeljka, Trejsi Borman, proučiće poslednje dane života čuvene kraljice. Za manje od tri nedelje tokom maja 1536. godine, ona je od engleske kraljice postala osuđena žena. U ovoj trodelnoj seriji, koja se premijerno prikazuje na kanalu Viasat History, u nedelju 20. juna od 18.10, detaljno su rekonstruisani poslednji događaji u životu Ane Bolen, u hodnicima, salama i zatvorima u kojima je imala moć dinastija Tjudor – prateći svaki preokret u toku tri ključna dana njenog života – njeno hapšenje u palati Grinič; suđenje u tvrđavi Tauer, i naposletku, pogubljenje – otkrivajući izvanredne tragove o tome kako Anin neprijatelj Tomas Kromvel nije prezao ni od čega samo da bi je uništio.

FILM I TV na setu serije SLOŽNA BRAĆA – The Nekst Đeneration: Stiže LJUBAVNA PRIČA MUSLIMANA I SRPKINJE! Upoznajemo KEMICINOG SINA!

Ovi značajni događaji odigrali su se poput trilera bez premca u doba Tjudora. Dramatičan spoj političkih intriga, seksa, skandala na dvoru i ubistva kralja, pad najlukavije, najneustrašivije i (neki kažu) najneiskrenije supruge Henrija VIII je jedinstvena priča puna preokreta. Da li je stvarno bila preljubnica? Da li je Tomas Kromvel izmislio niz neverovatnih optužbi protiv nje, ili su njegovi dokazi bili čvrsti? Tokom svake epizode i dramatične rekonstrukcije ključnih događaja u realnom vremenu, Trejsi će predstaviti najnovije teorije o poslednjim danima Ane Bolen. Ova serija će povesti gledaoce na putovanje na sva raskošna mesta na kojima je obitavala kraljevska porodica i na istorijska mesta koja su odigrala ključnu ulogu u Aninom životu; od londonske tvrđave Tauer u kojoj je bila zatočena, do Vestminstera gde je suđeno njenim saučesnicima, pa sve do Hempton Korta gde je Anina sudbina konačno zapečaćena.

Iva Štrljić za FILM I TV otkriva SVE o DRUGOJ SEZONI serije IGRA SUDBINE i poručuje: Dijana Erski je ŽENSKI ŠOJIĆ! A evo i…

U prvoj epizodi – Hapšenja – istražujemo Anine poslednje dane na slobodi, njene odnose sa muškarcima sa kojima je optužena da je počinila preljubu, uključujući njenog brata, njeno poslednje pismo mužu, ili je možda reč o vrlo uspešnom falsifikatu, priznanje muzičara Marka Smitona zbog kojeg je došlo do njenog hapšenja i kako je njen nekadašnji saveznik Tomas Kromvel vodio sudski postupak protiv nje.

ŠOK! Konačno otkriveno! Evo PO KOME je SLOBODA MIĆALOVIĆ dobila IME! Iza svega se krije TUŽNA LJUBAVNA PRIČA! A evo i KOJA!

U drugoj epizodi – Optužbe – ispitujemo Boleninu preljubu, incest i zaveru za ubistvo kralja. Svaka optužba će biti detaljno istražena, i to kako je porota, u kojoj je bio i njen otac, kao i ceo pravni sistem u doba dinastije Tjudor, bila protiv nje od trenutka kada je uhapšena. Takođe razmatramo ulogu porodice Simor, koja je imala svoju kandidatkinju za kraljičin presto, koja je čekala da Ana bude svrgnuta.

Vojin Ćetković OTKRIVA kada POČINJE snimanje NASTAVKA serije TAJNE VINOVE LOZE i kad STIŽE na TV! EVO šta će biti s dramom KALKANSKI KRUGOVI!

U poslednjoj epizodi – Presude – usredsređujemo se na ishod njenog suđenja. Ani je suđeno pred porotom koju su sačinjavali njeni plemići u Kraljevskoj dvorani tvrđave Tauer – to je bio javni spektakl kojem je prisustvovalo više od 2.000 ljudi. Gledaćemo kako je teklo njeno suđenje, od Anine energične odbrane na sudu, kojim je predsedavao njen ujak, do konačne presude. Da li je to bila organizovana zavera ili su optužbe bile verodostojne? Zašto se muškarci koji su bili osuđeni zajedno sa njom nisu pobunili što joj sude iako je bila nevina? Naposletku smo analizirali jedan novi dokaz koji navodi na zaključak da je Anino pogubljenje bilo unapred pripremljeno.

Foto PROMO

Advertisement