Connect with us

Serije

Zašto žene ubijaju, 2. sezona: Evo kada i gde počinje! (VIDEO)

Drugi ciklus donosi nam sasvim novu, još sočniju priču, prepunu intriga, ljubavnih afera i mračnih tajni

Published

on

Od autora hit serija “Očajne domaćice” i “Opake služavke”, Marka Čerija, dva puta nominovanog za Emi nagradu – stiže druga sezona antologijske crne komedije “Zašto žene ubijaju”. Od 12. oktobra, utorkom u 22.00 na kanalu FOX life, nove junakinje – Alma Filkot (Alison Tolman, junakinja krimi-drame “Otkrivanje”) i Rita Kastiljo (Lana Parilja, Zla kraljica iz serije “Jednom davno”) – povešće nas u 1949. godinu, gde je smeštena radnja novih 10 epizoda.

“U prvoj sezoni ‘Zašto žene ubijaju’ radnja serije je bila smeštena u tri vremenska perioda i pratila je tri junakinje. Drugi ciklus fokusiran je na dve žene u istom vremenu”

Bilo je to doba u kojem je lepota predstavljala breme, prava lica su se vešto krila iza maski – a ignorisanje i zanemarivanje žena od strane zajednice ostavljalo je dalekosežne posledice. Druga sezona serije “Zašto žene ubijaju” postavlja pitanje: “Na šta je sve žena spremna kako bi pronašla svoje mesto u svetu kojim gospodare muškarci”.

Upoznajte Almu

Maštajući o glamuru i boljem statusu u društvu, Alma se nada da će popuniti nedavno upražnjeno mesto u lokalnom ženskom – “Garden klubu”, na čijem čelu je atraktivna i odvažna Rita. Za prvi dan odlaska u klub, Alma je poželela da kupi lepu haljinu, dostojnu njenih budućih prijateljica. Ali, ubrzo je shvatila da i sa mesečnom platom svog supruga, požrtvovanog veterinara, ne bi mogla da je priušti.

Zato je odlučila da sašije istu takvu i ukrasi je lepim brošem koji je našla na tavanu. Snovi o životu na visokoj nozi raspršiće joj se poput mehura od sapunice – kada bude čula od jedne žene u klubu da je isti broš imala njena pokojna tetka – što će je navesti da detaljnije pretraži tavan porodične kuće na kojem će otkriti mračnu tajnu svog supruga.

Upoznajte i Ritu

Lana Parilja znana nam je kao Zla kraljica iz serije „Jednom davno“

Sa druge strane, Rita živi u braku sa mnogo starijim muškarcem, bogatim gospodinom Kastiljom – koga vara sa mladim i ambicioznim glumcem bez prebijene pare – Skuterom. Jedne večeri, gospodin Kastiljo tragom buke uhvatiće suprugu i glumca na delu. Ali, doživeće nezgodu i završiti u bolnici. I taman kada se bude ponadala da će konačno postati udovica i naslediti ogromno bogatstvo – Riti iz bolnice stižu “tužne” vesti…

Druga sezona serije “Zašto žene ubijaju” (Why Women Kill) ima 10 epizoda. Uz Alison Tolman i Lanu Parilju, glavne uloge igraju: Bi Kej Kenen (Di Filkot), Džordejn Kristi (Vern Lumis), Metju Dadario (Skuter), Veronika Falkon (Ketrin Kastiljo) i Nik Frost (Bertram Filkot).

Izvor filmitv.rs

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement