Connect with us

Serije

Stiže hit serija “Španska princeza”: Evo kada i na kom kanalu (VIDEO)

Ako ste ljubitelj istorije i spektakularnih britanskh drama, obožavaćete ovu seriju

Published

on

Posle serija “Bela kraljica” i “Bela princeza”, na kanalu Epic drama ove jeseni gledaćemo još jedan britanski TV hit – kostimiranu dramu “Španska princeza”. Premijera je zakazana za 27. oktobar, a osam epizoda prve sezone prikazivaće se sredom od 21.00.

Ova uzbudljiva priča, ispričana iz perspektive žena, vraća nas na dvor Tjudora. Njom ćemo baciti svetlo na jedan zapostavljeni aspekat istorije – na crno stanovništvo koje je živelo i radilo u 16. veku u Londonu.

Borba lepe Katarine

“Španska princeza” prati Katarinu Aragonsku – prelepu mladu špansku princezu kojoj je obećan engleski presto na rođenju. Ona dolazi u sivu, kišnu Englesku sa svojim veličanstvenim i raznorodnim dvoranima, uključujući dvorsku damu Linu, subsaharsku Afrikanku.

Katarina postaje princeza Velsa, ali kada njen muž, princ Artur, iznenada umre, ona se plaši da će izgubiti presto. Međutim, tvrdeći da nije imala odnose u braku i da je još uvek nevina, ona se usredsređuje na novog naslednika. Reč je o harizmatičnom i tvrdoglavom princu Hariju, koji će jednog dana vladati kao kralj Henri VIII.

Glavne uloge tumače: Šarlot Houp, Stefani Livaj Džon, Eron Kobam, Herijet Valter, Lora Karmajkl, Ruairi O’Konor, Filip Kumbus, Ričard Peper.

Izvor: flimitv.rs

Foto: Viasat / Lionsgate

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement