Connect with us

Serije

Crna svadba: Sve o seriji koja će nadmašiti čak i “Kalkanske krugove” (VIDEO)

Serija “Crna svadba” je prvi psihološki horor triler još od kultnog jugoslovenskog horor filma “Leptirica”

Published

on

Na talasu uspeha koji je postigla serija “Kalkanski krugovi”, iz produkcije “Telekom Srbija” i “Firefly” stiže nova misteriozna TV poslastica – “Crna svadba”. Premijera serije reditelja Nemanje Ćipranića zakazana je za 23. oktobar od 21.00 na kanalu Superstar, gde će se prikazivati vikendom.

Nedelju dana kasnije, 30. oktobra, “Crna svadba” stiže i na RTS 1, koji će je prikazivati isto vikendom u 20.05. Scenario za 10 epizoda prve sezone potpisali su Strahinja Madžarević i Boban Jevtić.

Sjajna glumačka ekipa

Psihološki horor triler okupio je sjajnu glumačku ekipu. U glavnim ulogama su Uliks Fehmiu, Nikola Kojo i Jelena Đokić. U sporednim rolama pojavljuju se: Toni Mihajlovski, Slavko Štimac, Predrag Bjelac, Strahinja Blažić, Mlađan Crkvenjaš, Filip Đurić, Nebojša Milovanović, Borka Tomović, Ljiljana Blagojević i Anastasija Đurović.

“Serija ‘Crna svadba’ prikazana je premijerno na Sarajevo Film Festivalu, gde je pokupila odlične kritike”

Specifičan naziv Crna svadba dolazi od starog vlaškog obreda. Po njemu, prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu. Ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu. Ovom pričom serija otključava misteriju, gde se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći – u borbi dobra i zla koja traje vekovima.

Počinje – Katabaza

Priča počinje u malom mestu u Istočnoj Srbiji. Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada će na brutalan način počiniti masakr, ubivši 12 komšija. On puca sebi u glavu, ali čudnim spletom okolnosti, ipak, ostaje živ.

Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik BIA i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa. Ona će kao sudski veštak utvrditi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv.

Crna-svadba-Uliks-Fehmiu-Ljiljana-Blagojevic-i-Jelena-Djokic
Crna svadba: Uliks Fehmiu, Ljiljana Blagojević i Jelena Đokić

Petar pokušava da odgonetne šta se zapravo dogodilo, jer je ubica, pre nego što je pucao u sebe, izgovorio reč – katabaza. Istu onu koju je rekao i njegov pokojni sin pre nego što je izvršio samoubistvo.

Monah Tihon upozorava psihologa Natašu da je njena ćerka Ida u opasnosti. Iza svega se kriju demonske sile, koje opsedaju ljudske duše. Nakon što prisustvuje činu crne svadbe u selu u kojem se dogodio masakr – Petar počinje sve više veruje da se iza svega krije nešto natprirodno…

Izvor: filmitv.rs / promo

Foto: Promo / Firefly

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement