Connect with us

Domaće serije

Nikolina Friganović, serija „Branilac“: Mirjana NIJE KRIVA za svoj ZLOČIN! A evo i ZAŠTO!

Published

on

Serija „Branilac“ 2. epizoda emituje se 28. septembra od 21.55 na kanalu RTS1. Jednu od glavnih uloga, nesrećne Mirjane Đanković, dočarala je glumica Nikolina Friganović.

Pročitajte još Dinastija 3. epizoda (sreda): Anastasija za Kristinu sprema ŠOK od kog će joj POZLITI! Evo o čemu je reč!

Uzbudljiv serijal u režiji Jelene Svetličić, rađen je prema istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera InjcaVelike advokatske odbrane“ i Filota FileBranio sam na smrt osuđene„. Kao i prema originalnim arhivskim predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File. Reč je o  vanvremenskim pričama o ljudskim sudbinama. Ali i o profesiji koja se temelji na zakletvi da brani čoveka a ne delo koje je počinjeno.

„Branilac“ epizoda 1 pod nazivom “Tragedija jednog Kordunaša” predstavila nam je Mirjanu Đanković. Ona sa suprugom živi naizgled miran i skladan život, sve dok se ne pojavi uspešni potporučnik Milovan Vujisić.

Mirjanu Đanković tumači jedna od najboljih glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, Nikolina Friganović.

U razgovoru za Jutarnji program RTS-a, lepa i talentovana glumica na početku ističe da se u seriju zaljubila na prvo čitanje.

– Ja sam se automatski zaljubila u taj lik. To je uloga koju bi svaka glumica poželela da igra. To je jedan punokrvni karakter, sočan materijal za rad. Izazovan, intrigantan, pa i ne čudi što je moj odgovor odmah bio – da.

Pročitajte još Branilac 3. epizoda: Zločin u komšiluku – Ko je ubio Vitomira?

Na pitanje koliko pravda ili osuđuje svoje likove, Nikolina ističe da likove koje igra uvek mora da brani na neki način .

– Ja čvrsto stojim iza njih. Čvrsto stojim iza onoga što radim. U to vreme kada su vladali neki drugi sistemi vrednosti, kada su društvene norme bile drugačije, kada se živelo drugačije, ona sigurno nije bila omiljeni lik u sredini u kojoj je živela. I ne samo omiljeni lik. Ljudi su osuđivali njen način života. A ja sam je pravdala sa jednom, najvažnijom stvari – poručuje Friganovićka.

A evo i o čemu je reč.

– Ona je zaista bila zaljubljena i da je to radila iz ogromne strasti i ljubavi prema jednom čoveku. Da, ona je negde suštinski pogrešila. To nije bilo pošteno i čestito prema njenoj porodici, ali te stvari su bile mnogo jače od njih i nje same i prosto su je zavele, zaludele. Izgubila je kompas. Ali nije odustajala od te ideje, da ima neki život sa tim čovekom koji se tako nenadano pojavio. Mada, mislim da ga je ona prizvala u svoj život, jer joj je to nedostajalo.

Branilac 2. epizoda – utorak, 28. septembar (RTS 1, 21.55)

S obzirom na to da je serija specifična, igrano-dokumentarne strukture, glumica priznaje da je priprema pola posla.

– Bili smo dobro pripremljeni, dogovarali smo se, svako veče imali neku vrstu brifinga, pravili smo plan za sutra, razgovarali o scenama, tako da je snimanje teklo veoma glatko u prijatnoj i radnoj profesionalnoj atmosferi.

Za kraj, Nikolina Friganović otkriva da je na snimanju ostvarila neke nove kontakte i prijateljstva, radujući se što će serija “Branilac” naći pravi put do publike.

Foto RTS/ Up&Up

Izvor Film i TV

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK 

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE SADRŽAJA

Advertisement