Connect with us

Domaće serije

Serija DINASTIJA – Otkrivamo razlike naše verzije o odnosu na original!

Published

on

Domaća verzija hit serije “Dinastija” premijerno je prikazana u ponedeljak, a da ova priča ne gubi na popularnosti ni 40 godina kasnije, i da je tematika aktuelna i danas, dokaz je rejting.

Izvršni producent Goran Stamenković kaže da je zadovoljan kakvu su gledanost imali, te da je istu očekivao.

PROČITAJTE JOŠ: Dinastija 5. epizoda (četvrtak): Momčilo PRIZNAJE Kristini da je još VOLI! Ne sluti da ih ONA PRISLUŠKUJE!

– Zadovoljan sam, i čekao sam da vidim kako će publika prihvatiti srpsku verziju „Dinastije“. Skoro godinu dana se radilo na tome, još u oktobru smo počeli sa pripremama i ovo sada finiš. Naravno, snimljen je samo jedan deo, uporedo sa emitovanjem nastavljamo da snimamo i gradimo naše likove – kaže Stamenković.

S obzirom na to da kuća u kojoj se odvija radnja i automobili koji voze članovi porodice Kadić, u američkoj verziji Karington, deluju luksuzno, producent je upitan da li je bilo potrebno mnogo novca za ovakav projekat.

PROČITAJTE JOŠ: Serija DINASTIJA – EVO ZAŠTO je Lidija bila u LUDNICI i ŠTA je čeka u nastavku!

– Bilo je potrebno mnogo više truda nego novca, ali je i uloženo dosta. Skupa je scenografija, ta kuća ima više od 3.000 kvadrata, ali smo mislili na sve – kaže Goran.

S obzirom na to da je ovo adaptirana verzija američke sapunice, postavlja se pitanje gde ćemo videti najveće razlike da su u pitanju ove dve verzije.

– Kao što se moglo videti naš Blejk, odnosno Branko, je realniji i siroviji. Prilagođen je karakteru takvih tipova u Srbiji. On je više balkanski bogataš. U Srbiji je teže odbraniti bogatstvo nego ga steći, to će i biti razlika u odnosu na američku verziju – otkriva producent.

PROČITAJTE JOŠ: EVO KAKAV je zapravo Stefan i ŠTA je pozadina sukoba s porodicom iz serije DINASTIJA!

Prema njegovim rečima, kasting za uloge je rađen dugo i studiozno.

– Nismo želeli da se ponavljamo. Mnogo je serija na našem tržištu koje imaju sličnu glumačku ekipu. Zato smo pažljivo gledali da izaberemo likove koji će odgovarati ulozi, a opet da nisu istrošeni. Želja nam je da publika važe ove glumce za seriju “Dinastija”, a ne da ne zna u kojoj seriji igraju – kaže Stamenković.

Veliku pažnju javnosti privukla je mlada glumica Magdalena Mijatović u ulozi ćerke Branka Kadića, Anastasije (Felon u američkoj verziji). Svojom ulogom je pobrala simpatije iako nije afirmisana glumica.

PROČITAJTE JOŠ: Otkrivamo ŠTA čeka Anastasiju i Ognjena iz serije DINASTIJA!

– Kasting za glumce je trajao sedam meseci. Prvo smo izabrali roditelje, a onda smo na osnovu njih birali decu. Branimir Popović je bio među prvima koje smo odabrali, kao i Sergej Trifunović i Marija Karan. A onda smo organizovali kasting za naslednike. Magdalena je izabrana među 100 kandidata – otkriva izvršni producent Goran Stamenković.

Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Izvor: filmitv.rs/Blic

Advertisement