Connect with us

Domaće serije

Otkrivamo SVE o seriji SABLJA! Gde se snima, koja je RADNJA i KO će biti ĐINĐIĆ!

Serija SABLJA međunarodni je projakat na kom rade stručnjaci Netflixa

Published

on

Serija SABLJA o ubistvu premijera Zorana Đinđića uskoro počinje da se snima u Srbiji! Reditelji i scenaristi ovog ostvarenja Goran Stanković i Vladimir Tagić poručuju da na ovom projektu rade već dve godine, ali da ih je usporila pandemija koronavirusa.

– Serija „Sablja“ priprema se već duže vreme i u planu je da snimimo osam epizoda. Najvažnije nam je da scenario i same pripreme budu na najvišem mogućem nivou. Reč je o kompleksnoj i osetljivoj temi koja traži jako studiozan pristup. Serija će biti na srpskom jeziku i snimaće se u našoj zemlji – priča Tagić i dodaje da je još rano da se govori o tome koji glumac će igrati Đinđićev lik.

– Imamo neke ideje o glumačkoj podeli, još je rano da govorimo o tom aspektu serije. Sada nam je u fokusu rad na scenariju.

Priča o ubijenom srpskom premijeru izazvala je pažnju svetskih produkcija, pa će na njoj biti angažovani i ljudi iz Netfliksa i HBO-a.

– Trenutno učestvujemo u eminentnom međunarodnom programu za razvoj serija pod nazivom Midpoint. U okviru tog programa sarađujemo sa stručnjacima koji rade za HBO i Netfliks. Velika je privilegija što imamo priliku da pregovaramo sa raznim inostranim partnerima o distribuciji serije – kaže reditelj i scenarista Goran Stanković.

SERIJA SABLJA – O čemu se radi?

Kreator „Sablje“ otkriva da će radnja serije pratiti jednu novinarku.

– Jedna od glavnih junakinja serije jeste novinarka koja istražuje ubistvo premijera. U pitanju je jedna veoma zahtevna uloga, za koju ćemo raditi kasting kada dođe vreme – priča Stanković.

Autorski tandem bi voleo da ova serija bude prikazana na RTS-u, „jer je toj priči tamo mesto“.

Foto Fondacija Zoran Djindjic/Internet

Izvor Filmitv.rs/Informer

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE SADRŽAJA

 

 

Advertisement