Connect with us

Domaće serije

Saznajemo: Seriju FELIKS gledamo na još DVE televizije! Evo koje i KADA!

FELIKS nas trenutno zabavlja na Kurir televiziji. A evo gde ga još gledamo

Published

on

FELIKS, humorističku seriju, koju od ponedeljka 4. oktobra, svakog radnog dana u 18.30 časova premijerno i ekskluzivno pratimo na Kurir televiziji gledaoci će, kako saznajemo, imati priliku da prate na još dve televizije.

Premijera na kanalu Superstar TV očekuje se ili u februaru naredne godine ili tokom letnjih dana 2021. Drugi emiter biće najverovatnije, kako nezvanično saznajemo, jedna od televizija sa nacionalnom frekvencijom. S obzirom na kvalitet serije pretpostavlja se da bi to mogao biti RTS ili TV Prva.

Trenutno, duhovita hronika uspešnog prevaranta Simeona svakog dana zabavlja nas na Kurir televiziji gde ćemo prvo i pogledati svih 40 epizoda „Feliksa“.

Serija FELIKS je snimljena po romanu Vladimira Kecmanovića, a uloge tumače: Tihomir Stanić, Danica Maksimović, Petar Božović, Strahinja Blažić, Tanja Bošković, Jovan Mijović i Bojan Hlišić. Režiju potpisuju Đorđe Stanimirović i Stefan Malešević, a scenario grupa autora, među kojima i Dejan Stojiljković.

FELIKS – Kad srećniku sreća okrene leđa!

Roman počinje kao hronika o bivšem prevarantu Simeonu Rakiću, zvanom Feliks. Penzioner, koji je dao oglas za razmenu stana, obilazi nekoliko stanova u drugim gradovima. I od svakog čoveka kome je najavio posetu tražio je novac za put. Tako Simeon preživljava iz dana u dan, ali zaboravljeni greh iz prošlosti odrediće njegovu sudbinu.

Okosnicu serije čini priča o Simeonovim prevarama, a komične situacije upravo su te u kojima glavni junak dolazi do novca, dok će sin dodatno začiniti priču.

– Ideju da Feliks može da se čita u humorističkom ključu dobio sam kada sam video pozorišnu predstavu koju je, na osnovu adaptacije mog romana, uradio Kosta Peševski, a režirao Darko Bajić. Tako je počeo rad na seriji, koja je zadržala glavne likove romana i delimično odnose među njima, naravno, značajno transformisane u skladu sa novim žanrom – poručuje autor serije Vladimir Kecmanović.

Zanimljiv detalj je da su Kecmanović i Tihomir Stanić, kada je roman izašao iz štampe planirali predstavu u kojoj je on trebalo da glumi sina, a pokojni Ðuza Stojiljković oca.

– Kako je vreme prošlo, Tika je sazreo da bude otac, a sin više nije samo jedan… Bilo mi je zabavno dok sam gledao kako izgleda novi, drugačiji Feliks, a nadam se da će biti zabavno i publici – poručuje Vladimir Kecmanović.

BONUS VIDEO SMEH DO SUZA: Danica Maksimović od „Tesne kože“ do „Pevačice“ – IMIDŽ JE (UVEK BIO) BITAN!

Izvor filmitv.rs/Kurir

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

 

Advertisement