Connect with us

Strane serije

Squid Game 2. sezona: OTKRIVAMO SVE – kad stiže, da li se radnja seli iz Južne Koreje, kako je igra počela…

Squid Game 2. sezona još nije potvrđena, ali budući da je Netflix-u i autorima donela milione dolara – nastavak je izvestan

Published

on

Serija koja je zaludela svet mogla bi da dobije nastavak, iako je režiser i pisac Hvang Dong-Hiuk nedavno izjavio da se Squid Game 2. sezona verovatno neće snimati, jer je kreativni proces bio veoma iscrpljujući. Ipak, vrlo je verovatno da će se “Igra lignji” nastaviti.

U seriji, grupa prezaduženih ljudi – njih 456 – pokušava da preživi igru, koja može da im donese gotovo 40 miliona dolara. Međutim, ako izgube, oni umiru. Igre su dečije, uz koje su odrastale generacije dece, ali sa elementom nasilja. Likovi dolaze iz svih sfera života, a većina su marginalizovani pripadnici društva. Zbog svega toga, veliki broj gledalaca može sa njima da se poistoveti.

O “Squid Game” 2. sezona se gotovo ništa ne zna. Pošto je većina likova u prvoj sezoni serije umrla, mali je broj starih junaka koje ćemo gledati u drugoj sezoni.

Li Džong Dže i Kun Ju, korejska ikona koja je međunarodnoj publici najprepoznatljivija kao zvezda filma “Voz za Busan”, najverovatnije će se vratiti u drugoj sezoni. Fanovi takođe očekuju iznenađenje od člana grupe BTSDžina. Bilo je spekulacija da bi se mogao pojaviti u drugoj sezoni serije.

Squid Game 2. sezona: Vraća se Gi-hun?

Kao pobednik prve sezone, Gi-hun ima mogućnost da se vrati, nakon što je Sengvu odlučio da okonča život na bojnom polju. Drugi likovi koji su umrli bi se mogli vratiti u flešbekovima, ali većinu glumačke ekipe druge sezone verovatno će činiti novajlije.

Na kraju prve sezone, Gi-hun je uspeo da pobedi uprkos svemu. Ali, igra još nije gotova. Nakon smrti tvorca Igre, Gi-hun otkriva da takmičenje i dalje traje sa novim regrutima. S obzirom na sve ovo, bilo bi lako nastaviti priču, i videti da li će on učiniti sve što je u njegovoj moći da zaustavi igru, baš kao što se zarekao.

Squid-Game-2-sezona-01

Squid-Game 2 sezona mogla bi da se preseli u novu zemlju

Međutim, u toj sceni postoji čudan osećaj završetka i teško je zamisliti kako bi Gi-hun mogao pobediti tvorce igre, bez obzira na sve. Ali, ako kreatori, ipak, odluče da se on ne vrati, postoji još mnogo drugih načina da se serija nastavi.

Postoje priče i o tome da bi druga sezona mogla da se preseli iz Južne Koreje u neku drugu zemlju. Takođe, postoji mogućnost da će druga sezona biti prequel koji bi otkrio kako je zapravo ova igra počela. Reditelj Hvang ima i druge ideje:

– Dok sam pisao prvu sezonu, razmišljao sam o pričama koje bi mogle biti u drugoj sezoni. Jedna bi bila priča o Frontmenu. Mislim da problem sa policajcima ne postoji samo u (Južnoj) Koreji. Vidim u vestima da policija svugde može da zakasni – ima više žrtava ili se situacija pogoršava zbog tog ašto nisu stigli dovoljno brzo. Ovo je pitanje koje sam hteo da pokrenem. Možda u drugoj sezoni mogu da pričam o ovome više.

Squid Game 2. sezona: Kada stiže?

Čini se da je spoj moći, društvene kontrole i sprovođenja zakona tema koju Hvang smatra vrednom. Sam Frontmen nije bio policajac (njegov brat jeste). Frontmenova uloga bila je u velikoj meri u održavanju reda, u mračnom društvu u kojoj je ulogu igrao njegov brat.

Serija izazvala je nezadovoljstvo roditelja širom sveta, jer su deca počela da kopiraju ono što se dešava u seriji, tj. pretvaraju se da pucaju jedni na druge, što dovodi do sukoba. Ipak, serija ima oznaku da nije za mlađe od 15 godina. Na osnovu svega, može se zaključiti da drugu sezonu nećemo gledati pre kraja 2022. godine.

Foto YOUNGKYU PARK/Netflix

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Advertisement