Connect with us

Domaće serije

KALKANSKI KRUGOVI – Kuda vode kula i BUNAR i još 9 najvećih tajni DRUGE SEZONE!

Da li je bunar portal u svet mrtvih, hoće li se Žarko Laušević pojaviti u drugoj sezoni, koju tajnu krije baba Guba?

Published

on

KALKANSKI KRUGOVI jedna je od serija koja je izazvala najveću pažnju ove godine. Kako smo nedavno otkrili, scenario za drugu sezonu se piše, a Milan Karadžić planira da u rediteljsku stolicu sedne početkom sledeće godine.

Scenario Đorđa Milosavljevića vodi nas u nove avanture u Gubinom dolu i odgovara na pitanja koja su ostala otvorena na kraju prvog ciklusa. Bili smo vredni pa smo popisali ona najvažnija, a evo i koja su!

1. Šta će biti sa Verom i Dejanom?

Prva ljuba zaborava nema. A u Dejanovom i Verinom slučaju videli smo – ta ljubav traje decenijama. Iako su oboje poslušali Gordanin savet i udaljili se jedno od drugog, pitanje je hoće li i njihova srca poslušati razum. Da li je Verina i Dejanova priča zaista gotova?

2. Koja sudbina čeka Dejana i Svetlanu?

Videli smo da su Dejan i Svetlana na kraju serije ostali zajedno. Uprkos tome što Svetlana zna da su ona i Dejan najverovatnije u srodstvu. Kako su njih dvoje to objasnili – možda ih jedno drugom privlači zabransko ludilo… U svakom slučaju, naredna sezona trebalo bi da nam donese rasplet ove ljubavne priče. Hoće li Dejan i Svetlana ostati zajedno?

3. Ko je muškarac koji se pojavljuje na kraju serije sa Svetlanom, a koga tumači Igor Đorđević?

Glumca Igora Đorđevića od početka serije „Kalkanski krugovi“ gledali smo u roli Konstantina Markovića. Oficira kog su obuzele zabranske tajne i koji je u Zabranu i poludeo. Međutim, Igora viđamo i u poslednjoj epizodi serije, i to kao Svetlaninog partnera koji dolazi po nju iz Beograda i moli je da prestane da ga davi sa „izmišljotinama“ iz Zabrana. On ima sreće što nije video sliku svog predaka na tabli u Svetlaninoj kući u Aranđelovcu. KOja će biti njegova uloga u nastavku serije….

4. Hoće li Maksina žena Danica preživeti?

Kao što smo videli, Veliborove reči „Zabran nekome daje, nekome uzima“ u poslednjoj epizodi pokazale su se tačnim. Mada Maksi više ne trebaju lekovi, zahvaljujući zabranskoj zemlji, pitanje je šta je ovim dogovorom sa Veliborom izgubio. U poslednjoj epizodi vidimo da se Danica oseća sve lošije. Očigledno je ona cena Maksinog izlečenja. Da li će Zabran Maksi oduzeti Danicu?

5. Zašto je Milanka pocepala čaršav?

Videli smo trenutalk kada je Bora, Milankin otac negde na početku serije pocepao deo Milankinog čaršava, dok je spavala. Kasnije smo videli i da ga je odneo u Zabran kod Baba Gube kako bi je zamolio da Milanka ostane u Dolu. I to mu se i ostvarilo. Međutim, u poslednjoj epizodi vidimo i da Milanka cepa čaršav. Koja će biti njena želja. Možda da beba ipak nestane, i da u inat Bori ona ipak ode iz Dola? Ili možda čak i nešto gore od toga?

Kako smo nedavno saznali, druga sezona serije Kalkanski krugovi uskoro počinje sa produkcijom. Đorđe Milosavljević je trenutno u fazi rada na scenariju, a kako je Milan Karadžić rekao, početak snimanja očekuje se od januara sledeće godine.

6. Šta znači narukvica koju je baba Guba poklonila Dejanu?

Kalkanski krugovi Baba Guba

Poslednja scena iz desete epizode za mnoge je verovatno ostala i najupečatljivija. Trenutak susreta Dejana sa baba Gubom bez sumnje je mnogima podigao kosu na glavi. Ipak, ostavimo li po strani taj „scary“ momenat, ostaje veliko pitanje – koja je simbolika te scene? Šta znači narukvica koju je baba Guba poklonila Dejanu? Da li to znači da je sada i on proklet da nikada ne ode iz sela Dol?

7. Šta će biti sa Petrom?

Jedno od najvažnijih pitanja koje nam ostaje neodgovoreno na kraju prve sezone jeste – šta će biti sa Petrom? Veliborov sin u poslednjoj epizodi pokazao je svoju nekontrolisanu stranu i verovatno ubio čoveka. Hoće li zbog ovog čina on ipak biti priveden i zatvoren u instituciju od koje je Velibor sve vreme pokušavao da ga spase?

8. Hoćemo li gledati Žarka Lauševića i u nastavku serije?

Velibor je ključan lik cele serije. Videli smo da je on prvo dete Zabrana. Karika koja povezuje svu ostalu decu Zabrana, ali i jedini koji zna celu istinu o tajnama i magičnim svojstvima ovog misterioznog mesta. Hoće li posle svega što je preživeo sa Petrom, Velibor, a sa njim i Žarko Laušević imati svoje mesto i u drugoj sezoni serije?

9. Da li će Maksa sagraditi hotel u Zabranu?

Kalkanski-krugovi-Djordje-Milosavljevic

Ovo bi trebalo da bude jedno od najvažnijih pitanja druge sezone? Od izgradnje hotela u Zabranu sve je i počelo. Sada kad je Maksa dobio Veliborov pristanak pod njegovim uslovima da se hotel ipak gradi i kada je Dejan napravio idejno rešenje koje će poštovati Zabran, ostaje pitanje da li će hotel zaista biti i izgrađen?

10. Šta su bunar i kula?

U srpskoj tradiciji se kraj bunara rado okupljaju demoni i vile, a sve to temelji se na verovanju da je bunar ulaz u donji svet, nav, had odnosno pakao. Bunar je još i vitalni put između neba, zemlje i podzemlja, a spaja  elemente vode, zemlje i vazduha. U slovenskoj mitologiji poznate su molitve besovima kraj bunara, a kroz njih se komuniciralo sa mrtvim svetom. Kod svih je Slovena ovo mesto jako važno za hranjenje duhova predaka i nečistih sila, kako bi se obezbedio napredak potomcima.

Da li se simbolika kule i bunara krije baš u tom spoju paganskih verovanja, sinapsi između prošlosti i budućnosti, i ponovnog zidanja Vavilona u kom će se svi iznova razumeti i obrnuti krug do početka, ostaće nam da se pitamo bar još nekoliko meseci.

BONUS – KO JE BABA GUBA

Odgovor na ovo pitanje ostaje nam nejasan i posle finala prvog serijala. Iako je jasno da je Svetlanina rođaka i da ima veze sa devojkom dovedenom u Zabran, pitanje je i dalje bez odgovora. Ko je Vidosava i zašto je njena priča i dalje misterija?

BONUS VIDEO Zavirite u svet VLAŠKE MAGIJE!

Izvor filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement