Connect with us

Komentar

Zašto je “Igra sudbine” završena pre vremena? (VIDEO)

Čini se da je TV Prva prerano rekla zbogom seriji “Igra sudbine”. Hoće li se pokajati zbog ove odluke?

Published

on

Žarko Jokanović konačno može da odahne. Posle dve godine, sa pauzom od svega nekoliko nedelja dok se u bolnici lečio od virusa korona, nedavno je napisao poslednju rečenicu za mamutsku seriju koja je postala njegova lična karta. TV mašinerija zvana “Igra sudbine” konačno se zaustavila.

Snimljeno je 411 epizoda, čime se saga o porodicama Kanački i Ožegović upisala u istoriju domaće televizije kao najdugovečnija srpska serija svih vremena. I najgledanija! Sve i da su u prošlosti neke druge domaće serije ostvarile veći šer ili su sa nekom epizodom privukle rekordan broj gledalaca, činjenica da je “Igra sudbine” skoro dve godine svakog radnog dana broj jedan na listi gledanosti TV programa, u doba najveće konkurencije – učinila je Žarkovo TV čedo nenadmašnim.

Sa junacima serije “Igra sudbine” družićemo se do kraja januara 2022, kada ćemo se zauvek oprostiti od njih. Nastavka neće biti, što je, moramo priznati, nepromišljena odluka produkcije i televizije Prva. Da se kojim slučajem “Igra sudbine” prikazuje u Americi, sa ovakvim uspehom, stigli bismo da gledamo i ljubavne jade unučića Ade Kanački (Milica Milša).

Kada dnevna serija postane brend, a “Igra sudbine” to svakako jeste, tačka se stavlja tek onda kada je se publika zasiti.

Jer, u okviru jedne sapunice stare priče se završavaju, a nove počinju. Stari likovi odlaze, ponekad se vraćaju, novi preuzimaju radnju. Isti slučaj je i sa publikom. Oni kojima serija, možda, dosadi, scenaristi nude kraj u vidu zaokružene priče, a sa novim likovima i njihovim ljubavnim jadima stiže i nova publika. Brend koji donosi gledanost, a samim tim i novac, nikada se ne gasi! A “Igra sudbine” imala je sve predispozicije da postane domaći pandam američkoj sapunici “Dani naših života”, koja se prikazuje od 1965. i broji više od 14.000 epizoda!

Svakako da je ova brojka nerealna za Srbiju, jer teško da bi neka serija na domaćem TV nebu dogurala do 2076. godine. Ali, mogli bismo da zamislimo, recimo, Dijanu Erski, koju je sjajno dočarala Iva Štrljić, kako posle 411. epizode uplovljava u živote nekih drugih likova i komplikuje ih na svima dobro poznat način. Ko drugi bolje poznaje srpski džet set i bogataše od naše “najbolje modne dizajnerke” i “konceptualne umetnice”? Samo iz ovog lika moglo bi se izvući bar 100 epizoda, a sve to začiniti povremenim pojavljivanjem starih TV znanaca poput Ade, Luke, Alekse, Mile, Une, Pančete

Produkcija je, ipak, odlučila da se Žarko posveti novim pričama. Ne sumnjamo da će biti podjednako zanimljive i zabavne. Ipak, ostaće žal za prosutim mlekom, jer je “Igra sudbine” u najmanju ruku mogla da traje bar još ovoliko. I da bude najgledanija!

BONUS VIDEO Igra sudbine 344. epizoda: Ada dovodi Luku i Aleksu da vide Matiju! Evo kako će reagovati!

Foto Promo / Prva

Izvor filmitv.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement