Connect with us

Domaće serije

Počinje nastavak serije “Koreni” – VREME ZLA: Evo kada i na kom kanalu!

Serija “Vreme zla” ima 15 epizoda i biće prikazana u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

Published

on

Posle uspešne serije “Koreni”, koju je produkcija “Eye to Eye” realizovala pre tri godine za RTS, stiže nam svojevrsni nastavak – dugo očekivana drama “Vreme zla”. Nastala po motivima romana Dobrice Ćosića iz trilogije “Vreme smrti” (“Vernik”, “Grešnik” i “Otpadnik”), serija “Vreme zla” okuplja značajna glumačka imena.

Članove porodice Katić igraju Žarko Laušević (Vukašin), Nada Šargin (Milena), Radovan Vujović (Ivan), Andrej Šepetkovski (Adam), Jovana Balašević (Vera), u ulogama članova porodice Luković su Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka), Pavle Mensur (Miško Pub), Isidora Simijonović (Nađa), Goran Bogdan igra Bogdana Dragovića, a njegovog brata Vladimira Pavle Čemerkić.

U seriji se pojavljuje i više istorijskih ličnosti, poput kneza Pavla Karađorđevića (Sergej Trifunović), Slobodana Jovanovića (Voja Brajović), upravnika logora Banjica Svetozara Vujkovića (Boris Isaković), kao i mladi Dobrica Ćosić (Uroš Jovčić).

– Na kraju smo uspeli ono što je najteže, da dobijemo glumce koje smo hteli, da oni to, naravno, žele i da uspemo da uklopimo njihove termine i koronu – kaže Goran Šušljik, koji igra Petra Bajevića, a potpisan je i kao kreator i producent serije.

Vreme zla: Radnja serije

Glavni tok radnje serije, po scenariju Sanje Savić Milosavljević i u režiji Ivana Živkovića, baziran je na romanu “Vernik”, a kroz reminiscencije zalazi u knjige “Grešnik” i “Otpadnik”. Serija je snimana u Beogradu, ali i na više lokacija širom Srbije, poput Bilješke stene na Tari, Donje Kamenice kod Knjaževca, na padinama Crnog vrha, u kući čatmari staroj 136 godina u Gornjem Račniku kod Jagodine.

Vreme-zla-Goran-Susljik-i-Nada-Sargin

Vreme zla: Goran Šušljik i Nada Šargin

Porodicu Кatić zatičemo u osvit Drugog svetskog rata u Beogradu. Bogdan Dragović vraća se iz emigracije, pokušava da uspostavi veze sa Кomunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista, kao i sa sinom Vladimirom. Njagova ostavljena žena Milena stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem, agentom Кominterne i Bogdanovim ratnim drugom. Vladimir, Milenin i Bogdanov sin, sada i sam član КP iz ideoloških razloga se okreće protiv oca.

Milenini otac i brat Vukašin i Ivan Кatić su slika građanske Jugoslavije, koja ne uspeva da se odupre nadolazećim okolnostima. Početak je II svetskog rata. Milena sa bratom Ivanom odlazi u Prerovo, Vladimir u partizane, Petar i Bogdan istovremeno završavaju u Gestapou. Vukašin strada u Banjičkom logoru, Ivana Кatića ubijaju Nemci, Bogdanu glave dolaze partizani, a svoj život u Gestapou tragično završava Petar. Slomljena i sama, Milena ostaje kod rođaka Adama u Prerovu, bez vesti o sinu, bez nade da će ikada išta biti isto.

Serija “Vreme zla” biće emitovana od 25. oktobra na TV Nova S, od ponedeljka do četvrtka u 21.30

Radnja prati dešavanja od perioda nakon Prvog svetskog rata i završava se u vreme pada Užičke republike 1941. godine, što je podrazumevalo i masovne scene.

– I sam roman se završava Užičkom republikom i poslednji kadrovi su zbeg. Užička republika se raspada, nacisti ulaze, a narod i Narodno oslobodilački pokret se sele, znamo već gde. Imamo veliki broj događaja koji se tiču Užičke republike, tu se završava roman i tu se završava i serija – navodi Šušljik.

Na pitanje da li je sve ispalo onako kako su zamišljali, Šušljik je, vidno zadovoljan, poručio: “I više od toga. Serija ‘Vreme zla’ nadmašila je naša očekivanja”.

BONUS VIDEO CRNA SVADBA: Psihološki HOROR triler od kog ćete zaista OSETITI JEZU!

Foto: Promo / RTS

Izvor: filmitv.rs / RTS / TV novosti

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement