Connect with us

Domaće serije

Ubica iz serije CRNA SVADBA stvarno postoji! Evo o kome je reč (VIDEO)

Nikola Radosavljević, čiji će lik u seriji “Crna svadba” dočarati Slavko Štimac, 2007. godine je iz čista mira ubio devetoro ljudi

Published

on

Najava za seriju “Crna svadba”, koja počinje za nekoliko dana, zaintrigirala je gledaoce. Radnja serije počinje u malom mestu u istočnoj Srbiji, gde Mitar, inače, miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija.

Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv.

Na put razotkrivanju misterije iza ovog zločina staju mnogi ljudski, ali neljudski faktori koji će uzdrmati sve okupljene oko brutalnih ubistava. Da li je u pitanju bolest, magija ili religija? Šta se krije iza priče koja nosi naziv po starom vlaškom obredu?

Tvorci ovog psihološkog trilera sa elementima fantastike su Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić, a mi smo istraživali šta je moglo da posluži kao ideja ili inspiracija autorima da napišu ovakvu seriju.

Crna svadba: Krvavi pir u Jabukovcu

Malo stariji gledaoci pamte zločin koji se dogodio pre 14 godina u selu Jabukovac, kod Negotina. Naime, tada je 39-godišnji Nikola Radosavljević devetoro meštana ubio, a troje ranio. Nikola, koga meštani zovu Crni Kole, kobnog dana je najpre pretukao suprugu, optuživši njenu majku da je bacila vlašku magiju na njega. Potom je pokušao da se ubije tako što je skočio u bunar, ali ga je komšija spasao. Pomahnitali Radosavljević je zatim uzeo lovačku pušku, za koju je imao dozvolu, i krenuo Ulicom Albanske spomenice u sumanuti pohod.

Komšije Branislav (57) i Draginja (55) Borongić bile su njegove prve žrtve. Sledeći su mu se na meti našli Veljko Đorđević (58), njegov sin Dragan (22) i tašta Marina Kutkurenović (75). Nakon toga ustremio se na kuću Bađikića, gde je ubio 15-godišnjeg Srđana. Siniša Bađikić (36) bacio se na sina, u pokušaju da ga telom zaštiti, ali je Nikola pucao i u njega i teško ga ranio.

Krvnik je zatim likvidirao Branislava Badejevića (31), naočigled njegove majke Bike i onda krenuo ka kući svoje tašte Anike Čogić (62). Usput je naleteo na staricu Vanucu Badarević (72), koja je, ipak, uspela da izbegne hitac sakrivši se iza svoje kuće, ali to nije uspela njena komšinica Jelica Banković (37).

Ona je izrešetana sačmom na ulici, gde je na mestu pala mrtva. Radosavljević je na kraju upao u taštinu kuću i ubio je, urlajući da mu je “stara veštica za sve kriva”. Monstrum je uhapšen sutradan na groblju, gde je, kako je kasnije tvrdio, otišao da se ubije.

Mentalna bolest ili vlaška magija?

Selo Jabukovac zauvek će ostati poznato u Srbiji po Nikolinom stravičnom masovnom zločinu, koji je ovo bogato gastarbajtersko mesto zavio u crno 27. jula 2007. godine. Radosavljević je posle krvavog pira proglašen neuračunljivim nakon što su veštaci konstatovali da boluje od trajne duševne bolesti. Zbog toga nije moglo da mu se sudi, već je poslat u “zatvorsku ludnicu”.

On je prethodno bio lečen u Zatvorskoj bolnici u Beogradu, pošto je utvrđeno da boluje od akutne paranoidne psihoze. Kako saznaje “Informer”, već dugo niko iz porodice nije posetio Radosavljevića, koji je i dalje nesvestan onoga što je uradio pre 14 godina. Nikolin otac Petar, koji ga je jedini povremeno zvao telefonom, umro je pre dve godine.

– Nikola živi u nekom svom svetu i ni sa kim ne komunicira. Za sve vreme koliko je u bolnici nikad nije pravio neke incidente i uglavnom je miran i povučen – otkriva sagovornik upućen u ovaj slučaj.

Inače, nedaleko od Jabukovca dogodio se još jedan strašan zločin 2019. godine, kada je ubijeno četvoro meštana, a suđenje je i dalje u toku. Naime, 7. avgusta 2019. u selu Velja Vratna ubijeni su Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Prema optužnici, Maja Bađikić i Davor Pernić su detaljno isplanirali masakr nakon što su se dogovorili da odu na imanje Kazimirovića da bi od domaćina ukrali novac. Davor se tereti za krivično delo teško ubistvo, a Maja za pomaganje u teškom ubistvu.

Na osnovu svega što se dogodilo, nameće se pitanje – da li u tom kraju zaista postoji neka zla sila, koja samo čeka priliku da pokaže za šta je sposobna? Odgovor na pitanje ćemo, možda,  dobiti u seriji “Crna svadba”, čije prikazivanje počinje 23. oktobra na kanalu Superstar TV u 21 čas, a emitovaće se subotom i nedeljom.

Foto Promo / Firefly

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement