Connect with us

Intervjui

Nela Mihailović iz serije “Kolo sreće”: Nije trebalo da igram majku Slobodi Mićalović! Evo i zašto! (VIDEO)

Glumica Nela Mihailović prvu glavnu ulogu na televiziji ostvarila je u seriji “Stižu dolari”, a sada otkriva da ona nije bila za nju

Published

on

Nela-Mihailovic-Kolo-srece

Publika dobro pamti seriju “Stižu dolari”, ali dok je pažnja većine bila zaokupirana pitanjem ima li Gorčilo milione ili ne, hoće li ih povratiti i kako će njegova familija reagovati na vesti o njegovom siromaštvu, jedan veliki detalj mnogima je promakao – a to da je Nela Mihailović premlada za ulogu koju je igrala.

– Prvi put sam igrala majku u seriji “Stižu dolari”. Ja tada imam 33 godine, a igram majku Dubravki Kovijanić koja je krenula na fakultet. Dakle, ja 33, ona 18, što će reći nemoguće. Ali šminka je čudo. Svesna sam ja svog lica. I na Akademiji sam kod Čehova igrala najstarije sestre, nikada nisam bila podela za Juliju i za Ninu. Lice mi je takvo da je lako moglo da se postari, pa eto, ja već 20 godina igram majke.

– Igrala sam majku Slobodi Bobi Mićalović, koja je od mene mlađa 12 godina, a ženu Pece Ejdusa. Možda je to bilo prerano kada sam počela da igram majke, ali to nije loše jer glumice imaju najveći problem između tridesete i pedesete. Niti su više tako mlade da igraju Juliju i ostale devojčice, niti su dovoljno stare da igraju ozbiljne žene. Moje lice je meni pomoglo da taj period bezbolno prođem – rekla je Nela Mihailović za NIN.

Glumica je ranije podelila i anegdotu u vezi sa pokojnim Markom Nikolićem sa kojim je odigrala prvu ulogu na pozorišnoj sceni.

– Tada mi je glumio oca, a 20 godina kasnije igrao je mog emotivnog partnera. Svi su me pitali otkud to, a ja sam govorila: “Izgleda ja starim, a Marko je sve mlađi” – kazala je Nela.

Nela Mihailović: Nagrade su me zaobilazile

Glumica, koja briljira kao Danica Čvorović u predstavi “Balkanski špijun”, osvrnula se i na to da su joj nakon ove predstave počele da pristižu nagrade koje su je dotada zaobilazile. Inače, “Balkanski špijun” po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji i dramaturgiji Tatjane Mandić Rigonat, ponovo je na repertoaru Narodnog pozorišta.

– Govorila sam da nisam sklona nagradama, preskakale su me. Naravno, mnogo mi znači filmska nagrada “Carica Teodora” iz Niša, ali kada govorimo o pozorišnim nagradama, zaista su me zaobilazile. A ja sam prevashodno pozorišna glumica. Dva puta su mi naknadno objašnjavali da su već neki glumci bili nagrađeni u predstavi koju smo igrali zajedno, pa eto, nisu mogli i meni da daju. To mi se desilo sa prvom ulogom Katarine u “Ukroćenoj goropadi” i pogodilo me je. Bila sam mlada i to sam emotivno doživela – kaže glumica, i dodaje:

– Kada su mi javili za “Rašu Plaovića”, ja sam se obradovala identično kao što bih se obradovala i 27 godina ranije za moju prvu ulogu. I ponosna sam na to što sam sačuvala sposobnost da se radujem nagradi kao nečemu što je lepo. Kažu da su veliki Zoran Radmilović i Slobodan Aligrudić takođe bili uskraćeni za nagrde, a otišli su u ovim mojim današnjim godinama. To sam upamtila pokušavajući da izdržim, da mi bude lakše, nikako da bih se poredila sa njima.

BONUS VIDEO Kolo srece 36. epizoda: Danica je u frci! Njena afera uskoro će biti razotkrivena!

Foto Promo / Prva

Izvor: filmitv.rs/NIN

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Advertisement