Connect with us

Emisije

TV lica kao sav normalan svet: Slavko Štimac od “Salaša u malom ritu” do “Crne svadbe”

Emisija “TV lica kao sav normalan svet”, u kojoj je gost Slavko Štimac, na programu RTS 1 je u subotu, 6. novembra, od 14.00

Published

on

Slavko Štimac, omiljeni glumac širom ex Yu prostora, nerado daje intervjue, pa je ovaj dan koji je odvojio za snimanje emisije TV lica kao sav normalan svet bio prava privilegija . Razgovor je počeo o omiljenoj ulozi u filmu “Ime Dobrica, prezime nepoznato”, u kome se okušao uz Srđu Penezića kao koscenarista i koproducent, a jedan od producenata i scenograf je bila njegova supruga Vesna Golubović.

Motiv da se snimi film bilo je iskreno uverenje cele stvaralačke ekipe da je važno napraviti delo koji promoviše dobrotu i svi koji su gledali tvrde da je jedina prava podela za ulogu Dobrice Slavko – Štimac, a zanimljivo je i to što su korišćeni inserti iz filmova kada je bio dečak, tako da on igra sebe kroz period od 40 godina.

Sve ovo bio je povod za razgovor o tome kako mu izgleda danas kada vidi sebe iz perioda snimanja filmova “Vuk samotnjak”, serije “Salaš u malom ritu” ili “Specijalno vaspitanje”,  čiji su inserti ubačeni u film o Dobrici.

O karijeri dugoj 50 godina, o odrastanju na Konjskom brdu, o filmskoj ekipi koja je baš njega odabrala za legendarni film “Vuk samotnjak”, o prirodnosti na filmu po kojoj su ga uvek poredili sa Pajom Vujisićem, o replikama koje mu i danas dobacuju na ulici, o roditeljima koji su bili divni ljudi i nisu dozvolili da ga slava ponese, o saradnji sa Semom Pekimpoom koji mu je dopisao ulogu u “Gvozdenom krstu”, u prvom delu emisije TV lica kao sav normalan svet autorke i voditeljke Tanje Peternek Aleksić govori Slavko Štimac.

BONUS VIDEO Crna svadba: Otkrivamo kako izgleda i ko je Baba Mikula!

BONUS VIDEO 2 UBICE MOG OCA 5: Otkrivamo sve tajne nove sezone

BONUS VIDEO 3 Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

BONUS VIDEO 4 Sve tajne serije SREĆNI LJUDI: Ukinuta je zbog…

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Izvor filmitv.rs

Advertisement