Connect with us

Emisije

Jovanka Broz i tajne službe 9. epizoda: Ko je i na koji način obavestio Jovanku da je Tito umro?

Jovanka Broz i tajne službe 9. epizoda na program RTS 1 je u ponedeljak, 15. novembra, od 21.50! Repriza je u subotu, 20. novembra, od 11.00 na RTS 1.

Published

on

Jovanka Broz i tajne službe 9. epizoda: Da li je bilo pokušaja da Tito i Jovanka prevaziđu sukob do koga je došlo pre putovanja u Sovjetski Savez, Koreju i Kinu? U neobjavljenom intervjuu, šef vojne službe bezbednosti, general Dane Ćuić, objašnjava zbog čega nije došlo do pomirenja, zašto je Tito prekinuo komunikaciju sa Jovankom i da li je razmišljao o razvodu braka.

Ko je organizovao Jovankin dolazak na Brione i doček Nove 1978. godine na tom ostrvu? Zbog čega je Jovanka u poslednjem trenutku otkazala taj put i izbegla susret sa Titom? Tito je i posle toga pokušao da uspostavi kontakt sa Jovankom. Pre polaska na lečenje u Ljubljanu poslao joj je poklon na koji je ona izuzetno emotivno reagovala.

Još dok je Tito bio živ, Savet za zaštitu ustavnog poretka doneo je odluku da se prisluškuje, ne samo Jovanka, nego i njena rodbina. Gledaoci će saznati da li je ta odluka bila zasnovana na zakonu i realnim činjenicama.

U ovoj epizodi gledaoci će videti ko je i na koji način obavestio Jovanku da je Tito umro. Saznaće i kako je odlučeno da se Jovanki dozvoli prisustvo na sahrani. Otkrivamo i gde je nestalo Titovo pismo namenjeno Jovanki i kopiju tog pisma koja je poslata Kosti Nađu. Od igranih scena ove epizode posebno je potresna ona koja prikazuje susret Jovanke Broz i Indire Gandi.

O iseljenju Jovanke Broz iz Užičke 15 postoje razne verzije. Gledaoci će imati priliku da od neposrednih učesnika tih događaja saznaju kako je Jovanka iseljena iz kuće u kojoj je provela skoro 35 godina.

U igranom delu serije Jovanka Broz i tajne službe 9. epizoda učestvuju: Snežana Savić, Nebojša Dugalić, Branislav Lečić, Dragan Vujić Vujke, Jasmina Avramović, Svetozar Cvetković, Branislav Tomašević, Milena Vasić i Lepomir Ivković.

BONUS VIDEO Branilac 8. epizoda: Da li je slučaj Točilovac pobeda ili poraz advokata Guberine?

BONUS VIDEO Crna svadba: Otkrivamo kako izgleda i ko je Baba Mikula!

BONUS VIDEO Serija SUTON – Misteriozna krimi-drama od 8. novembra, ponedeljkom na kanalu FOX CRIME

BONUS VIDEO Velika i mala stvorenja 2. sezona: Od 12. novembra na kanalu Epic Drama

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / RTS

ZABRANJENO SVAKO KOPIRANJE TEKSTA

Advertisement