Connect with us

Emisije

Mira Adanja Polak – Ekskluzivno – Katar – Jasan pogled u Budućnost

Published

on

Mira Adanja Polak – Ekskluzivno – Najava emisije – RTS 2, nedelja, 21. novembar u 17:25.

Plasirali smo se na svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru 2022. Već se utrkuju ko ce otići da prati utakmice u Kataru. Bila sam tamo i ovo je samo deo onoga što sam videla i osetila.

Nije samo luksuz koji pleni one koji u tom bogatstvu vide zivot. Tu je i pustinja koja dodiruje more . To je daje savršenu sliku pustinje u kojoj nailazite na cvet. I tu  sam sliku sam ponela iz Katara. Ono što vas zabljesne je neverovatna organizacija da se realizuje započeto, i da ta gradnja na pesku u sred pustinje napreduje iz dana u dan.

Jedan inženjer govori kako je upravo završen jedan grad na severu od Dohe. Ako ostanete na tom sjaju, blještavom svetlu i luksuzu, bićete uskraćeni za dublja saznavanja o ljudima od kojih možete mnogo toga da naučite.

Deo Dohe, koji se zove Katara, je preslikan grad  iz nekog Njujorka, Londona, Pariza, Tokija, Hong Konga…

Ovde svetski arhitekti nisu žalili para. Sve je kvalitetno, urađeno na vreme, jer se čeka i  veliki fudbalski događjaj 2022. Za to žive, da se pokažu…

Bila sam u Kataru i za državni praznik, videla paradu, videla vatromet i radost ljudi koji slave svoju nezavisnost.

Srela sam ljude koji su tu  došli da zarade i tu nađu ono što nisu mogli u svojim sredinama. O tome  govori mlada žena koja je u Katar došla iz Kanade da ostvari svoje profesionalne i životne snove.

Oni hvale zemlju u koju su dosli. Srećem grupu dečaka. Oni su dobili na poklon sokola, koji je u Kataru kućni ljubimac.

O Kataru saznajem mnogo vise od onoga što sam čitala i čula.

Izvor: RTS

Advertisement