Connect with us

Emisije

Ekskluzivno – Mira Adanja Polak i Titov sekretar otkrivaju velike Brozove tajne! EVO KADA je TITO stvarno umro!

Published

on

Ekskluzivno – Mira Adanja Polak je kultna emisija, koja svake nedelje donosi zanimljive priče. Ovog puta Mirin sagovornik otkriće nam tajne o Josipu Brozu Titu.

Postoji neko nepisano pravilo… Da pravi svedoci ređe progovaraju. Važno je poznavati ih i steći njihovo poverenje. Važno je da govore jer su svedoci istorije. Njihova kazivanja mogu biti uvek od koristi.

Todor Mirković je bio lični sekretar Josipa Broza Tita u poslednjoj godini TItovog života. Tih godinu dana na Brdu kod Kranja, dok je Tito bio u bolnici, svakodnevno mu je donosio poštu i saopstavao mu važne  stvari. Tito bi sva dokumenta pregledavao i označavao slovom V, što je značilo da ih je video.

Po vokaciji Todor Mirković  bio je obaveštajac koji je verovatno mnoge tajne i sam od sebe sakrio.

U svojoj  devedest i prvoj godini primio je Miru Adanju Polak u svom domu i govorio o nekim detaljima koji mogu da budu zanimljivi kada god rekonstruišemo našu istoriju.

Posao koji je radio, podrazumevao je diskreciiju, preciznost i tačne podatke. Napisao je više stručnih knjiga. Njegovo kazivanje danas kao vrsnog poznavaoca odnosa istoka i zapada, kao i blokovksih odnosa, korisni su u rešavanju sličnih situacija.

Autorka emisije “Ekskluzivno – Mira Adanja Polak” pitala ga je kada je Tito umro, koje tajne nikada nije nikome kazao, kako on tumači jak akcenat koji je Tito imao u govoru, da li ga je iko konsultovao kada su njegova znanja mogla da budu od koristi, kako vidi sadašnju situaciju u zemlji…

Emisija je na Drugom programu RTS-a u nedelju, 28. novembra u 17:25.

Izvor: RTS

Advertisement